Antena LIVE

Curs valutar

Galerie foto

„Copiii mei sunt morți!” Momentul dramatic când tatăl realizează că patru copii ai săi au murit în casa cuprinsă de flăcări, în Australia

Tragedie uriaşă pentru o familie, care şi-a pierdut toţi cei patru copii într-un cumplit incendiu care le-a cuprins casa. Micuţii cu vârstele sub 10 ani nu au avut nicio şansă.

De la 22.11.2021, 14:42
Galerie (9)
„Copiii mei sunt morți!” Momentul dramatic când tatăl realizează că toţi cei patru copii ai săi au murit în casa cuprinsă de flăcări Twitter/GoFoundMe

Incendiul a izbucnit duminică dimineaţa, la ora 1, în Werribee, Melbourne, Australia. Vecinii spun că i-au auzit pe părinţi strigând disperaţi după ajutor, în timp ce casa era cuprinsă de flăcări. Mătușa celor patru copii care au murit a mărturisit că familia este „distrusă” de incidentul devastator.

Masira Osman, 10 ani, Nadar, 3 ani și surorile Isan, 6 ani și Ileen, un an, au murit cu toții, după ce casa lor a luat foc. Vecinii au declarat că s-au trezit și l-au auzit pe tatăl copiilor, Najm, țipând „salvați-mi copiii”, în timp ce serviciile de urgență se luptau pentru a opri incendiul.

Sora lui a spus că moartea nepoților „mi-a frânt inima”. „Sunt distrusă în acest moment. Nu știm ce s-a întâmplat“ , a declarat mătuşa pentru Herald Sun. „Suntem musulmani și credem în Dumnezeu. Știm că totul este scris. Dar acest lucru este prea greu de acceptat”.

O tragedie de neimaginat

Pe acelaşi subiect

Serviciile de urgență au fost chemate la incendiu de la proprietatea Mantello Drive, în sud-vestul orașului, duminică imediat după ora 1 dimineața. Najm Osman, 45 de ani, soția lui Khadjah, în vârstă de 38 de ani, și fiul Ibrahim, în vârstă de opt ani, au reușit să scape de incendiu și au fost transportați de urgență la spital cu răni care nu le-au pus viața în pericol.

Familia a emigrat din Sudan la începutul anilor 2000 și a devenit membrul important al comunității locale. Vecini devastați au descris scenele sfâșietoare în care părinții cerșeau ajutor. Iniţial, copiii au fost daţi dispăruţi, dar ulterior poliţia a confirmat că nu au mai putut fi salvaţi.

Vecina Geeta Deagan, care locuiește alături de șase ani, a spus că domnul Osman a bătut la ușa ei noaptea trecută, după ce casa lui a fost cuprinsă de flăcări. „A bătut la ușa noastră... [și i-a spus] soțului meu, „copiii mei sunt morți, copiii mei sunt morți”, a spus ea. Mama a început apoi să se împace cu tragedia care se desfășura.

„Ea a venit la mine și a spus: „Nu se vor întoarce... cei patru copii ai mei au murit, nu sunt o mamă bună, nu sunt o mamă bună”, a spus doamna Deagan. „Am îmbrățișat-o doar… nu putea să facă nimic”.

Localnicii au așezat duminică flori la gardul casei distruse. Un vecin a început să plângă amintindu-și că i-a văzut pe părinți în suferință în timp ce copiii lor mureau în incendiu.

Poliția Victoria a confirmat cele patru decese într-o conferință de presă. „Din păcate, copiii de 10, de trei, de șase și un an au fost găsiți decedați în incintă”, a declarat duminică detectivul sergent Ashley Ryan. Este un set groaznic de circumstanțe și un moment foarte dificil pentru membrii familiei, iar inimile noastre se îndreaptă către familie și către comunitate în această dimineață”.

Nu au putut face nimic pentru a-şi salva copiii

Tatăl a suferit răni grave, în timp ce mama este tratată pentru inhalare de fum. Băiatul a avut răni ușoare. Un pompier a fost de asemenea dus la spital pentru a fi evaluat pentru inhalare de fum, dar se pare că este bine.

Casa a fost complet distrusă de incendiu, eforturile de salvare fiind împiedicate după ce acoperișul s-a prăbușit în timpul incendiului. Imaginile de securitate de la o casă din apropiere îi arată pe vecini care se grăbesc în stradă să ajute, în timp ce fumul se ridica în aer.

Vecinii au spus că au existat întârzieri telefonice la serviciile de urgență și au așteptat 15 minute până să răspundă un operator. „Credeam că răsare soarele, atât de luminos era. Când m-am uitat mai bine, toată casa era în flăcări”, a declarat un vecin pentru 9News.

Aproximativ 30 de pompieri au fost chemați la domiciliu pentru a controla incendiul. Comandantul David Clancy a spus că locuința era deja complet în flăcări când echipele de urgență au sosit la fața locului.

„Pompierii au avut o sarcină destul de grea de a lupta cu focul... nu au putut să intre din cauza căldurii incendiului”, a spus el.

Clancy a mai spus că incendiul a fost lichidat în jurul orei 2 dimineața, dar pompierii tot nu au putut intra imediat în casă. „Este de departe una dintre cele mai mari tragedii pe care le-am văzut, este în special o circumstanță tragică cu patru copii atât de mici care au murit în incendiu”, a mai spus Clancy.

Monica Palade

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021. ...

copii morti incendiu
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Zodiile care își vor schimba viața radical în următoarele zile. Se anunță...
Fanatik.ro
Publicat 19.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Cum va fi VREMEA în weekend și ce prognoză este pentru București. Meteorologii...
Gandul
Publicat 20.09.2024
Mesajul operațiunii anti-Hezbollah: „oriunde crezi că ești în siguranță,...
Adevărul
Publicat 20.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 21 septembrie 2024. Gemenii trebuie să se desprindă de...
CaTine
Publicat 20.09.2024
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări...
spynews.ro
Publicat 19.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc...
Click.ro
Publicat 20.09.2024
Dispozitivul Neuralink care ar putea reda vederea oamenilor, chiar dacă și-au...
Useit
Publicat 20.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea...
Redacţia.ro
Publicat 20.09.2024
„Satan II are nevoie de doar 3 minute și 20 de secunde pentru a lovi...
libertatea.ro
Publicat 20.09.2024
Christina Aguilera sărbătorește 25 de ani de la debutul primului ei album cu o...
ZU
Publicat 20.09.2024
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuos
Hello taste
Publicat 20.09.2024
13 lucruri pe care trebuie să le știi despre pielea bebelușului tău
Deparinti
Publicat 20.09.2024
Cum se derulează lucrările la Autostrada București-Brașov. Cătălin Drulă,...
ziare.com
Publicat 20.09.2024
Fiica faimoasei Adamari López este model la vârsta de 9 ani. Alaïa a îmbrăcat...
Happy
Publicat 20.09.2024
Ce include o dietă sănătoasă. Alimentele de care ai nevoie în fiecare...
Medicool
Publicat 20.09.2024
"Spun de trei ani! Asta e problema la Rapid". Daniel Pancu a intervenit şi a...
orangesport.ro
Publicat 19.09.2024