"Ea a fost ucisă, iar eu am fost arestat". Povestea tânărului care a stat pe nedrept în închisoare timp de nouă ani. Adevăratul criminal al iubitei sale, găsit după 14 ani, în Anglia
Un tânăr din Marea Britanie a fost condamnat pe nedrept la închisioare pe viaţă, după ce a fost acuzat că şi-a omorât iubita. Adevăratul vinovat a fost găsit după mai bine de 14 ani, în urma unei alte agresiuni pe care a comis-o.
De Redactia Observator la 28.09.2021, 12:30- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Cum a decăzut litoralul românesc. Nicolae, unul dintre cei importanți investitori, se gândește să se lase de turism după ce a aflat ce taxe îl așteaptă în 2025
Când Rachel Manning a fost găsită sugrumată şi mutilată la doar 19 ani, într-o pădure din Milton Keynes, Regatul Unit, iubitul ei a fost complet devastat, relatează The Sun. Durerea lui Barri White s-a transformat însă la scurt timp în neîncredere, după ce a fost considerat principalul vinovat pentru moartea acesteia şi arestat împrună cu un amic care l-a ajutat să o caute în noaptea dispariţiei.
Tânăra pleca de la o petrecere alături de iubitul ei, moment în care acesta s-a îndepărtat pentru a căuta un taxi. În momentele următoare un bărbat cunoscut drept Shahidul Ahmed a venit şi a ucis-o. Atacatorul a umblat apoi liber pe străzile oraşului, timp în care, nevinovat, iubitul tinerei stătea în spatele gratiilor. Ahmed a fost prins în cele din urmă după ce a atacat o altă fată, la o distanţă de 14 ani.
Zilele acestea judecătorii au redeschis cazul tinerei ucise, care va fi prezentat într-o serie televizată difuzată de Crime & Investigation. Moderat de Anita Rani, documentarul dezvăluie poveştile celor doi prieteni, Barri şi Keith, care au fost încarceraţi nevinovaţi. Barri, acum în vârstă de 41 de ani, povesteşte despre modul în care încearcă să treacă peste timpul petrecut în închisoare. "Nu am reuşi să îmi revin, am suferit de tulburări de stres post-traumatic, anxietate şi depresie. Aceste lucruri mi-au stricat viaţa", povesteşte bărbatul.
Sugrumată şi mutilată cu o tijă pentru blocarea volanului
- Lacrimi amare la înmormântarea unei fetiţe de doi ani care a murit carbonizată. O caleaşcă trasă de cai albi a...
- O tânără de 25 de ani a fost înjunghiată, apoi împuşcată şi abandonată pe marginea drumului. Femeia se afla...
- Mihaela Miloiu îşi poate găsi liniştea. Bărbatul care a mutilat-o şi ucis-o pe prostituata româncă de 18 ani,...
Tracy Alexander, directorul criminalistic al poliţiei din Londra a fost implicat în a doua rundă a anchetei care a ajutat la eliberarea tânărului şi spune că poliţia şi-a îndreptat prea târziu atenţia spre declaraţiile tânărului care susţinea că este nevinovat. "Toate cazurile de acest gen la care am lucrat au un lucru în comun şi anume că poliţia este atrasă către un anumit individ, prin instinct sau poate prin dovezi circumstanţiale. Pentru că ofiţerul superior a decis ca fiind vinovată o anumită persoană, alţi suspecţi sau alte piste nu sunt urmărite la fel de agresive pe cât ar putea fi", spune Alexander.
Corpul lui Rachel a fost descoperit sub un tufiş de către îngrijitorul unui teren de golf din oraş, la trei zile după dispariţie. Fusese strangulată, iar faţa îi era desfigurată după ce a fost lovită cu o tijă pentru blocarea volanului, pe care agresorul a lăsat-o lângă corpul fetei. "Mătuşa ei a sunat-o pe mama şi mi-a spus că au găsit un cadavru despre care se crede că ar fi Rachel. Atunci am aflat. Am fost devastat", povesteşte tânărul.
Procurorii l-au arestat două zile mai târziu pe bărbat despre care au spus că şi-ar fi sunat prietenul pentru a-i mărturisi că el a ucis-o şi a-i cere ajutor pentru a ascunde trupul fetei. În lipsa unor dovezi solide, Berri a fost găsit vinovat de crimă şi a primi o condamnare pe viaţă în timp ce prietenul său, Keith a fost încarcerat cu aceeaşi pedeapsă. "Nu m-am gândit niciodată să fac asta pentru că nu am comis niciodată o crimă. Intrarea în închisoare a fost greu de acceptat. Nimeni nu te ascultă atunci când încerci să demonstrezi că eşti nevinovat. Apăreau ştiri despre cazul nostru, iar oamenii din închisoare se luptau contra mea, crezând că eu sunt vinovat. Au fost momente când stăteam în celulă şi mă gândeam dacă am făcut asta, deşi ştiam cu siguranţă că nu aş fi fost în stare de aşa ceva. Auzeam paşi mergând pe palier şi aşteptam să îmi spună că sunt liber şi că totul a fost o eroare", povesteşte tânărul în documentar.