Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Cine îşi caută o locuinţă şi speră să găsească măcar o garsonieră la un preţ rezonabil trebuie să se înarmeze cu multă răbdare şi să caute cu atenţie. Mai ales că anunţurile de pe site-urile de imobiliare prezintă apartamente la sume colosale, în ciuda condiţiilor modeste de trai, ori a numărului ridicol de mic de metri pătraţi puşi la dispoziţie. Şi asta nu se întâmplă numai în România, ci şi în alte ţări din Europa. De exemplu, o garsonieră de doar 15 metri pătraţi din Milano, Italia, a fost scoasă la vânzare pentru nu mai puţin de 143.000 de euro, scrie Il Messagero.
De Redactia Observator la 24.02.2024, 18:02Să îţi cauţi casă în ziua de azi poate fi un adevărat coşmar, fie că este vorba de o locuinţă de închiriat sau de cumpărat. Şi nu doar în România, ci şi în străinătate, inclusiv în ţări populate de mulţi români, precum Italia. În Milano, preţurile imobiliarelor au crescut vertiginos, scriu site-urile din peninsulă, care nu iartă nici lipsa de înţelegere a proprietarilor care nu ţin cont de neajunsurile imobilelor scoase la vânzare.
Garsonieră de 15 mp, la 143.000 de euro, preţ redus
Pentru o garsonieră de doar 15 metri pătraţi, proprietarul cere nu mai puţin de 143.000 de euro. Asta după ce a redus cu 11% preţul iniţial de 160.000 de euro, relatează Il Messagero.
Preţul deloc mic vine la pachet cu o casă înghesuită, "cu patul sub masă". Este vorba, de fapt, despre o cămăruţă situată la parterul clădirii, cu o baie mică și un spațiu îngust, care funcționează atât ca bucătărie, cât și ca dormitor.
- În ce zonă din București putem cumpăra un apartament cu 2 camere la doar 53.000 de euro. Topul celor mai ieftine...
- Românii au prins gustul imobiliarelor în Dubai. De la ce preţ porneşte o proprietate: cererea a crescut cu 35%...
- Oraşul aflat la 2 ore de Bucureşti în care s-au mutat peste 1.000 de români în ultimii ani. Preţul unei case...
Masa este de fapt o placă de 30 centimetri lăţime. Iar dacă aceasta e ridicată, poate fi coborât patul de o persoană, aflat la doar câţiva centimetri distanţă de aragaz.
Punctul forte al anunţului imobiliar "capcană"
Clădirea în care se află garsoniera, construită în 1940, este descrisă drept fiind una "de interes istoric". Standardul de eficiență energetică este cel mai prost posibil, clasa G, cu sistem de calorifere și alimentare pe metan.
În schimb, e localizată în inima cartierului universitar, aproape de Politehnică şi este situată avantajos când vine vorba de sistemul de transport în comun. Astfel, garsoniera se adresează în primul rând studenţilor din Milano sau celor care vor să închirieze locuinţa tinerilor de la facultate.