Antena Meniu Search
x

Video Oraşul aflat la 2 ore de Bucureşti în care s-au mutat peste 1.000 de români în ultimii ani. Preţul unei case vechi porneşte de la 30.000 de euro

Cum alegi casa la ţară? E întrebarea făcută virală în social media de tinerii care fug din oraşele aglomerate şi zgomotoase. Fără experienţă în imobiliare, se tem să se lanseze în investiţii mari. Specialiştii în construcţii spun că cele mai importante sunt fundaţia şi terenul pe care a fost ridicată casa. În ultimii ani peste 200.000 de oameni s-au mutat la ţară.

de Redactia Observator

la 10.02.2024, 17:49

Vezi și

După un credit covârşitor, familia Moise a hotărât să se mute la ţară, sătulă de traficul greu şi poluarea din Bucureşti. Diana şi Tiberiu şi-au scos apartamentul la vânzare și au început căutările pentru nouă casă. 

Tot mai mulţi tineri aleg să renunţe la agitaţia din oraş

Tiberiu Moise: Poate n-o să aibă gaze în primă fază sau n-o să aibă canalizare, pentru că pe la sate nu sunt zone peste tot unde. Vrem să mergem către un sat, în apropierea unui oraş mai mare. 

Diana şi Tiberiu au început să ceară sfaturi pe grupurile de Facebook ca să afle la ce să fie atenţi. Oamenii cu experienţă i-au sfătuit să renunţe la ideea de-a construi o casă de la zero.

Diana Moise: Merită să cumperi una veche din cărămidă eventual şi să o restaurezi. Aşteptăm să vindem casa, să putem să facem mutarea, n-am găsit încă o casă cum ne dorim noi.

Ce ne recomandă experţii: la ce detaliu trebuie sa fim atenţi prima dată

Specialiştii în construcţii spun că prima dată trebuie să ne uităm la materialele din care este construită casa. De la fundaţie până la acoperiş. 

Adriana Iftime, specialist în construcţii: Nu o casă cu azbest pe ea și nici măcar în vecinătatea casei, fie că vorbim de structurile anexe din curte sau casele altor persoane din vecinătate. În construcții de câțiva ani buni, nu se mai folosește azbestul, azbestul este un material periculos, mă refer la acoperișurile acelea.

Obligatoriu trebuie să aflăm pe ce tip de teren a fost construită locuinţa

Adriana Iftime, specialist în construcţii: Pot să am o fundație bună, o construcție bună, dar terenul să nu fie cel potrivit, amplasarea lui să fie neinspirată, într-o zonă de teren alunecos, de teren inundabil.

Casa trebuie să fie racordată gaze naturale, electricitate şi să aibă apă potabilă. Localităţile cele mai căutate sunt la cel mult două ore de Bucureşti. Mulţi dintre cei care fug de capitală au rămas legaţi de metropolă prin serviciu. 

Oraşul aflat la 2 ore de Bucureşti în care s-au mutat peste 1.000 de români în ultimii 5 ani

Cristina Tanasă, reporter Observator: Haosul, aglomerația și traficul intens, sunt principalele motive pentru care tot mai mulți tineri aleg să dea viața de la oraș, pe una la țară. Așa am ajuns în Pucioasa, acolo unde în ultimii cinci ani s-au mutat peste 1000 de persoane.

Constantin Ana, primar Pucioasa: Cam tot ceea ce vedeți în jurul nostru face parte din teritoriul orașului Pucioasa.

Micul oraş, care nu este departe de munţii Bucegi, are peste 3.000 de case. Gheorghe Nicolaescu vinde una dintre ele. 

Gheorghe Nicolaescu, proprietar locuinţă: Tot ce vedeți și se mai găsește aici e de când eram tânăr și eu și am cunoscut-o pe soție. Au rămas așa cum au fost pe timpurile acelea.

La Maluri este cea mai rustică zonă din Pucioasa

La Maluri este cea mai rustică zonă din Pucioasa. Acolo vor mare parte din tinerii de la oraş să se mute. 

Constantin Ana, primar Pucioasa: Omul își dorește un acces facil la sănătate. Avem și grădinițe și școli sunt oportunități destule, chiar dacă nu sunt toate în Pucioasa.

O casă veche în zone apropiate oraşelor reşedinţă de judeţ pleacă de la 30.000 de euro în sus şi are nevoie de investiţii importante. O construcţie nouă într-o astfel de comună poate depăşi 100.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Oraşul aflat la 2 ore de Bucureşti în care s-au mutat peste 1.000 de români în ultimii ani. Preţul unei case vechi porneşte de la 30.000 de euro