Un angajat Lidl a fost dat afară pentru că a fost bolnav 69 de zile în 16 luni. Compania a fost nevoită să îi plătească o compensație pentru concediere abuzivă, în UK
Un angajat Lidl, care a fost concediat pentru că a lipsit 69 de zile de la serviciu pe motiv de boală, în 16 luni, a primit o compensație de aproape 14.000 de lire sterline, după ce concedierea sa a fost considerată abuzivă.
De Redactia Observator la 24.10.2023, 22:38Mihalis Buinenko a lucrat la sediul central Lidl din Irlanda timp de aproximativ 11 ani, când a fost concediat în 2021 din cauza istoricului său slab de prezență. Comisia pentru Relații la locul de muncă a decis că a fost concediat pe nedrept și trebuie să îi achite o compensație de 14.000 de lire sterline. Lidl Ireland a răspuns la afirmațiile potrivit cărora demiterea domnului Buinenko a fost nedreaptă, insistând că decizia lor a fost „echitabilă și rezonabilă”.
Concediat pentru că a fost prea bolnav
Compania susține că s-a făcut o anchetă internă, care a concluzionat că a existat o presupusă abatere gravă. Buinenko a lipsit de la serviciu de 69 de zile, în plus, în aceeași perioadă, a plecat mai devreme de la serviciu de 10 ori. Totodată, și-a luat de 13 ori pauze prelungite fără autorizația sau aprobarea conducerii Lidl.
Compania susține că angajatul de la depozit a fost concediat pentru încălcarea regulilor și pentru că nu a oferit un motiv întemeiat pentru absențe și plecări anticipate.
- Un bancher concediat pentru că a decontat două sandvișuri și două cafele şi-a dat în judecată angajatorul, la...
- Pilot la British Airways, prins drogat în aeroport. Cum s-a dat singur de gol că a consumat cocaină chiar înainte...
- A vrut să-şi omoare şeful care l-a concediat, însă i-a rănit grav soţia. După atac, agresorul s-a aruncat în...
Un manager regional de logistică de la Lidl a declarat pentru Comisia pentru Relații la locul de muncă că numărul mediu de zile lucrătoare ratate într-un an a fost de șase. Cu toate acestea, el a subliniat că Buinenko a lipsit aproximativ 20% din zilele sale de lucru, ceea ce înseamnă că toți colegii săi au fost nevoiți să lucreze suplimentar pentru a-i acoperi absențele.
În ciuda faptului că a avut „conversații multiple” cu Buinenko despre absențele sale frecvente, managerul a spus că nimic nu s-a schimbat. Interogat de avocatul lui Buinenko, managerul a recunoscut că cele 69 de zile de absență ale lui Buinenko nu au fost neautorizate, deoarece a respectat politica Lidl privind concediul medical, scrie Daily Star.