Antena Meniu Search
x

Un bancher concediat pentru că a decontat două sandvișuri și două cafele şi-a dat în judecată angajatorul, la Londra. De partea cui a fost verdictul

Un bancher din Londra, concediat pentru că a încercat să-și înșele angajatorul cu două sandvișuri și două cafele, a pierdut procesul pe care l-a intentat după concediere, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 16.10.2023, 16:35

Proces de "concediere abuzivă" pentru două sandvișuri și două cafele - Shutterstock

Procesul s-a judecat la un tribunal specializat în litigii de muncă. Compania Citibank a câștigat procesul după ce a concediat un angajat pentru că a pretins cheltuieli pentru sandvișuri și cafea pentru partenerul său, iar apoi a mințit despre asta.

"Concediere abuzivă" pentru două sandvișuri și două cafele

Szabolcs Fekete a acuzat banca de concediere abuzivă după ce anul trecut a fost concediat pentru abatere gravă. Inițial, Fekete a susținut că el singur a consumat două sandvișuri, două cafele și două feluri de paste în timpul unei călătorii de afaceri la Amsterdam. Ulterior, el a recunoscut că a împărțit câteva mese cu partenerul său.

Fekete, care a lucrat la Citibank timp de șapte ani, a călătorit la Amsterdam în interes de serviciu între 3 și 5 iulie 2022. La întoarcerea la Londra, el a depus o cerere de cheltuieli pentru mâncare și băutură despre care credea că era acoperită de alocația zilnică de 100 de euro.

Pe acelaşi subiect

Angajatul plătise pentru partener

Managerul căruia i-a transmis cererea a întrebat dacă a consumat toate alimentele și băuturile răcoritoare pentru care a cerut rambursare. Răspunsul inițial a fost că produsele erau în cantități mici și de aceea au fost cumpărate câte două de fiecare. Departamentul de investigații al băncii a făcut o anchetă și în final angajatul a recunoscut că a fost însoțit de partener.

Banca a susținut în timpul procesului că ancheta nu a fost pornită ca urmare a sumei cheltuite ci pentru că s-a încălcat politica de gestionare a cheltuielilor, care prevede că mesele și alte cheltuieli ale soțului/soției nu sunt rambursabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un bancher concediat pentru că a decontat două sandvișuri și două cafele şi-a dat în judecată angajatorul, la Londra. De partea cui a fost verdictul