Dieta în timpul verii. Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă (Video)
Vara ne schimbăm alimentaţia, tinem diete, ceea ce e bine dar cu condiţia sa tinem cont de niste reguli clare. Unele cure de slabire pot fi periculoase mai ales daca muncesti toata ziua si brusc decizi sa nu-i mai dai organismului un anume tip de produs.
De Redactia Observator la 21.06.2019, 14:08Vara ne schimbăm alimentaţia, tinem diete, ceea ce e bine dar cu condiţia sa tinem cont de niste reguli clare. Unele cure de slabire pot fi periculoase mai ales daca muncesti toata ziua si brusc decizi sa nu-i mai dai organismului un anume tip de produs.
Dieta drastica, in speranta unor rezultate rapide, nu e mereu cea mai buna solutie. De fapt, nu prea e deloc.
Alex Aricescu, nutritionist: Organismul nostru este direct dependent de factorii de mediu in momentul in care temperatura creste, in momentul in care deja a venit vara si este extrem de cald afara, organismul nostru resimte asta si automat vom vedea ca senzatia de foame scade.
Aşa că e cel mai bine să ne ascultăm corpul, pentru că - uneori - ştie mai bine de ce are nevoie.
Alex Aricescu, nutritionist: În perioada asta vom incerca sa alegem mai frecvent in farfurie alimentele care contin mai putine grasimi, alimentele care reusesc sa fie mai usor digerate de organism.
De asemenea, este esenţial să ne hidratăm corespunzător, astfel încât să ne putem regla mai uşor metabolismul.
Însă, chiar dacă nu ne mai este atât de foame ca în sezonul rece, tot avem nevoie de cele trei mese principale ale zilei. Şi nici prin cap să nu vă treacă să "uitaţi" de micul dejun.
Alex Aricescu, nutritionist: Atata vreme cat putem sa plecam dimineata cu un mic dejun usor care poata sa contina un iaurt semidegresat, cereale integrale sau optam pentru un mic dejun mai consistent cand avem activitati de facut.
Nutriţioniştii sunt fermi şi în privinţa prânzului.
Alex Aricescu, nutritionist: Este bine sa adaptam alimentele de pe parcursul zilei, mai ales, intr-un anotimp extrem de calduros cum este vara si sa nu uitam sa nu sarim peste masa principala, peste pranzul din fiecare zi.
Prânzul trebuie compus din brânzeturi degresate, carne albă, legume fierte sau pe grătar. Puteţi încerca să eliminaţi proteinele de origine animală, dar numai în condiţiile în care nu aveţi o activitate fizică intensă.
Atenţie, însă, la dietele de pe Internet, mai ales la cele bazate pe consumul de fructe.
Alex Aricescu, nutritionist: Atunci cand folosim fructe excesiv dintr o anumita dieta cu scopul de a pierde kg vom observa ca o perioada putem slabi usor, putem pierde kilograme într-o saptamana -2, cand cantarul se misca in directia potrivita, insa genul acesta de dieta fiind o dieta dezechilibrata nu poate fi mentinuta pe termen lung.
Iar dacă nu aveaţi deja un program de mişcare şi îngrijire corporală, e momentul să începeţi unul! Nu veţi reuşi să arătaţi bine doar cu ajutorul alimentaţiei.