Ce schimbări a suferit bugetul după adoptare. Ministerele-cheie care au primit mai mulți bani
Bugetul a suferit modificări, după ce a fost adoptat, comparativ cu varianta iniţială a proiectului. Sumele oferite pentru domenii-cheie precum Sănătatea sau Educaţia au fost schimbate, la fel şi banii pentru Serviciile Secrete.
De Andreea Milea la 23.02.2021, 23:02Patru instituţii vor primi mai puţini bani faţă de forma inițială a proiectului. De exemplu, bugetul Ministerul Dezvoltării va fi mai mic cu 20%, iar cel al Ministerului de Finanțe, mai mic cu 3 procente.
Bani mai puțini vor ajunge și la Justiție și la SRI, care anul acesta primeste cu 2,7 miliarde de lei mai putin.
Restul instituţiilor au primit bani în plus. Ministerul Sănătăţii, 50 de milioane de lei, Educaţia 2 milioane de lei, iar MAI 11 milioane de lei.
O creștere timidă vedem la Administraţia Prezidenţială, care a primit în plus doar echivalentul a nici 200 de euro faţă de forma iniţială a bugetului.
Bugetul va fi votat în plenul reunit la mijlocul săptămânii viitoare.
Legea bugetului, trimisă la Parlament
Premierul Florin Cîţu a precizat că nu sunt modificări importate faţă de proiectul anunţat anterior.
Florin Cîţu: "În şedinţa de astăzi nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi şi am să citez din legea plafoanelor, din bugetul general consolidat cheltuielile totale sunt de 397.515 milioane de lei şi cheltuielile de personal 109.511 milioane de lei. La bugetul de stat cheltuielile sunt 223. 702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane lei".
De asemenea, Guvernul a aprobat şi un proiect de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2021.