Video Bugetul pe 2021, pe masa Guvernului. Modificările propuse ar putea aduce dezamăgiri importante pentru bugetari şi pensionari
Bugetul pe 2021 a intrat în linie dreaptă. După două luni de discuţii şi negocieri, Guvernul adoptă astăzi legea bugetului de stat. Cei mai dezamăgiţi vor fi bugetarii şi pensionarii, pentru că ei se aşteptau să le mai crească veniturile.
Legea bugetului pe 2021, discutată de Guvern
Guvernul aprobă legea bugetului de stat, legea asigurărilor sociale şi legea cu indicatorii. În funcţie de ora la care se finalizează şedinţa de guvern, se va întruni şi BPR la Parlament pentru stabilirea calendarului dezbaterilor pe buget, iar în Parlament se pot face modificări şi la principalele măsuri fiscal-bugetare din acest an.
Deşi coaliţia PNL-USR-UDMR a decis ca parlamentarii lor să nu depună amendamente, se aşteaptă să fie depuse sute de amendamente pe diferite proiecte în ţară.
O altă nemulţumire este bugetul alocat pentru culte (biserici) pentru care guvernul a alocat 28 de milioane de lei, cu 88% mai puţin faţă de anul trecut.
PSD va depune amendament pentru majorarea bugetului la culte.
La Palatul Cotroceni s-a ţinut şi şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către Preşedintele Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica referitoare la propunerile de buget pe anul 2021 pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale. CSAT avizează bugetul pe securitate nationala.
Propunerile de buget, discutate şi în şedinţa CSAT
Preşedintele Klaus Iohannis a desfăşurat şedinţa CSAT de vineri în sistem de videoconferinţă specială.
La reuniunea CSAT au fost supuse analizei propunerile de buget pentru anul 2021 ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază. Propunerile de buget au fost avizate favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, mai arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.
„Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024 plasează cetăţeanul în centrul acţiunii instituţiilor cu atribuţii şi responsabilităţi în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale. Orice arhitectură solidă de securitate impune şi asigurarea de resurse umane, materiale şi financiare, care să ofere consistenţă şi credibilitate efortului nostru colectiv de a asigura cetăţenilor condiţiile necesare pentru a duce un trai mai bun, în deplină siguranţă”, conform sursei citate.
Potrivit comunicatului de presă, sumele avizate asigură îndeplinirea cu responsabilitate a activităţilor planificate şi funcţionalitatea instituţională în vederea realizării misiunilor specifice şi a obiectivelor asumate, prin gestionarea prudentă a resurselor bugetare alocate, în contextul unui mediu internaţional de securitate instabil, marcat de manifestarea pandemiei de COVID-19, care generează modificări pe toate palierele societăţii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰