Antena LIVE

Dacian Cioloş: Demiterea lui Vlad Voiculescu pune sub semnul întrebării capacitatea lui Florin Cîțu de a conduce un guvern de coaliție

Partenerii de guvernare ai PNL au criticat decizia premierului Florin Cîţu de a-l revoca din funcţia de ministru al Sănătăţii pe Vlad Voiculescu. În timp ce liderul USR, Dan Barna, anunţat într-o conferinţă de presă că vrea o şedinţă de urgenţă prin care să i se retragă sprijinul politic premierului, Dacian Cioloş, liderul PLUS, a scris pe Facebook că demiterea lui Vlad Voiculescu este „o decizie imatură”.

De la 14.04.2021, 16:00
Dacian Cioloş l-a criticat pe Florin Cîţu după revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii Hepta / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

Dacian Cioloș a anunțat de asemenea că Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS pentru rămânerea în funcția de premier.

„În Coaliție, am luat până acum decizii împreună, iar acest lucru a făcut-o funcțională. Din păcate, nu același lucru s-a întâmplat azi, când premierul Cîțu a decis să ia unilateral o decizie fără o consultare prealabilă cu noi, cei care i-am fost parteneri și l-am susținut pentru a conduce guvernul Coaliției. Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură, care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional, o echipă pentru reformarea României.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.

Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține. 

Florin Cîțu a făcut astăzi jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.

Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme. Am cerut de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Dan Barna, după revocarea lui Vlad Voiculescu

Liderul USR, vicepremierul Dan Barna, a declarat miercuri că revocarea lui Vlad Voiculescu, că este o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra capacităţii premierului de a conduce România într-o perioadă delicată. El a precizat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS.

„Cerem o întâlnire de urgenţă astăzi sau cel târziu mâine, a coaliţiei, pentru a avea un dialog responsabil cu domnul preşedinte Ludovic Orban, cu domnul preşedinte Kelemen Hunor, pentru a discuta retragerea încrederii premierului Cîţu. Demiterea din această dimineaţă nu se bazează pe nicio evaluare. Nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu în urma căreia să fi putut discuta această concluzie şi această decizie pe care premierul şi-a asumat-o unilateral. Despre interimatul meu am discutat cu preşedintele României şi vom găsi o soluţie. Vlad Voiculescu, încă din prima zi a mandatului a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate corupt şi căpuşat, o luptă foarte complexă şi am văzur reacţiile foarte vehemente şi foarte dure şi linşajul de presă care a fost direcţionat asupra lui în ultimele săptămâni. Este o decizie care aruncă alianţa de guvernare într-o criză majoră. Este o decizie prin care, în acest moment, premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea alianţei USR PLUS. România este într-un război cu pandemia Covid. În astfel de momente, se testează maturitatea politică a liderilor care o conduc. Demiterea în această dimineaţă, de către premierul Cîţu a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală şi din punctul nostru de vedere imatură politic, care ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacităţii premierului Florin Cîţu de a conduce o coaliţie funcţională în această perioadă foarte complexă şi delicată pentru România", a spus Barna.

PNL susține decizia lui Florin Cîțu de a-l revoca pe Vlad Voiculescu

Preşedintele PNL Ludovic Orban a comentat revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii şi a precizat că este obligaţia constituţională a premierului de a veghea la buna funcţionare a Guvernului şi de a interveni când e cazul, pentru asigurarea unei bune guvernări.

Ludovic Orban a mai declarat că această schimbare nu are legătură cu menţinerea coaliţiei de guvernare, ci este o decizie care priveşte strict Ministerul Sănătăţii, unde tot USR-PLUS trebuie să desemneze un alt ministru.

„Pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie şi această decizie a premierului este una care nu are nicio legătură cu decizia noastră politică fermă de a menţine actuala coaliţie de guvernare. E strict o decizie care urmăreşte ca la Ministerul Sănătăţii, evident, tot USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul şi care să aibă capacitatea de a lupta eficient pentru creşterea calităţii actului medical şi pentru bătălia împotriva pandemiei”, a declarat Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

dacian ciolos vlad voiculescu ministerul sanatatii florin cîțu
Întrebarea zilei
Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Barajul din România care e construit într-un loc unic. Are o poveste...
Fanatik.ro
Publicat 06.05.2024
Animalul pe care românii au început să-l crească. Investiția nu este mare,...
Fanatik.ro
Publicat 06.05.2024
Ce este suveranitatea emoțională, calitatea care îi ajută pe oameni să fie...
spotmedia.ro
Publicat 05.05.2024
Ce nou lanţ de supermarketuri intră în România! Angajări MASIVE în mai multe...
Gandul
Publicat 06.05.2024
Cum să bem corect apă pentru a ne hidrata corespunzător. Sfaturile unui medic...
Adevărul
Publicat 05.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe....
CaTine
Publicat 05.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe...
Useit
Publicat 06.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Ce a făcut avocatul din Iași acuzat că și-a aruncat iubita de la etajul 6, în...
libertatea.ro
Publicat 06.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
Noul drog care face ravagii în România. Specialiști: „Provoacă...
ziare.com
Publicat 04.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Pancreatita acută, un pericol după mesele copioase de sărbători. Simptome,...
Medicool
Publicat 05.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024