Antena Meniu Search
x

Dan Barna, după revocarea lui Vlad Voiculescu: "Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS"

Vicepremierul Dan Barna a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS, după demiterea ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

de Redactia Observator

la 14.04.2021, 15:32

Ședință de urgenţă la USR PLUS. Scenariile discutate: ieşirea de la guvernare sau rămânerea în anumite condiţii. Surse: Barna a refuzat interimatul
Dan Barna - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru / Hepta

USR PLUS şi-a retra susţinerea pentru premierul Cîţu

Dan Barna: "Cerem o întâlnire de urgenţă astăzi sau cel târziu mâine, a coaliţiei, pentru a avea un dialog responsabil cu domnul preşedinte Ludovic Orban, cu domnul preşedinte Kelemen Hunor, pentru a discuta retragerea încrederii premierului Cîţu. Demiterea din această dimineaţă nu se bazează pe nicio evaluare. Nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu în urma căreia să fi putut discuta această concluzie şi această decizie pe care premierul şi-a asumat-o unilateral. Despre interimatul meu am discutat cu preşedintele României şi vom găsi o soluţie. Vlad Voiculescu, încă din prima zi a mandatului a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate corupt şi căpuşat, o luptă foarte complexă şi am văzur reacţiile foarte vehemente şi foarte dure şi linşajul de presă care a fost direcţionat asupra lui în ultimele săptămâni. Este o decizie care aruncă alianţa de guvernare într-o criză majoră. Este o decizie prin care, în acest moment, premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea alianţei USR PLUS. România este într-un război cu pandemia Covid. În astfel de momente, se testează maturitatea politică a liderilor care o conduc. Demiterea în această dimineaţă, de către premierul Cîţu a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală şi din punctul nostru de vedere imatură politic, care ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacităţii premierului Florin Cîţu de a conduce o coaliţie funcţională în această perioadă foarte complexă şi delicată pentru România" 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Vlad Voiculescu a fost demis din funcţia de ministru al Sănătăţii. Chiar premierul României a cerut revocarea lui. Şi Andreea Moldovan şi-a pierdut funcţia de secretar de stat. Picătura care a umplut paharul a fost ordinul care a schimbat regulile pe baza cărora localităţile intră în carantină. Noul ordin a fost publicat, aseară, în Monitorul Oficial, fără ştirea premierului

Liderii USR și PLUS s-au reunit, miercuri, într-o ședință de urgență pentru a discuta situaţia. Potrivit unor surse, în acest moment pe masa USR-ului sunt toate variantele: plecarea de la guvernare, rămânerea la guvernare în anumite condiţii, inclusiv cea fără Cîţu premier sau rămân la guvernare şi fac numire la Sănătate.

Cîțu a anunţat că interimatul funcției va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății, dar potrivit unor surse, vicepremierul Dan Barna, a refuzat interimatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Dan Barna, după revocarea lui Vlad Voiculescu: "Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS"