Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban îl susţine pe Florin Cîţu: Este obligaţia premierului să vegheze la buna funcţionare a Guvernului

Preşedintele PNL Ludovic Orban a comentat revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii şi a precizat că este obligaţia constituţională a premierului de a veghea la buna funcţionare a Guvernului şi de a interveni când e cazul, pentru asigurarea unei bune guvernări.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 14.04.2021, 14:49

Ludovic Orban (S), presedintele Camerei Deputatilor, si premierul Florin Citu (D) participa la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru dezbateri asupra Proiectului Legii bugetului de stat
Ludovic Orban (stânga) și-a declarat susținerea pentru premierul Florin Cîțu (dreapta) - Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Ludovic Orban a mai declarat că această schimbare nu are legătură cu menţinerea coaliţiei de guvernare, ci este o decizie care priveşte strict Ministerul Sănătăţii, unde tot USR-PLUS trebuie să desemneze un alt ministru.

Pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie şi această decizie a premierului este una care nu are nicio legătură cu decizia noastră politică fermă de a menţine actuala coaliţie de guvernare. E strict o decizie care urmăreşte ca la Ministerul Sănătăţii, evident, tot USR-PLUS să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul şi care să aibă capacitatea de a lupta eficient pentru creşterea calităţii actului medical şi pentru bătălia împotriva pandemiei”, a declarat Orban.

Preşedintele PNL a exprimat susţinerea faţă de Florin Cîţu în acest demers. „Aş vrea să precizez că în ceea ce ne priveşte pe noi, îl susţinem în acest demers pe domnul premier şi considerăm că e mai importantă pentru România buna guvernare, decât persoana unui ministru şi atunci când e necesară schimbarea unui ministru premierul are deplina capacitate de a propune astfel de decizii”, a adăugat liderul PNL.

Se rupe coaliția de guvernare?

Pe acelaşi subiect

Liderii USR și PLUS s-au reunit, miercuri, într-o ședință de urgență pentru a discuta situaţia. Potrivit unor surse, în acest moment pe masa USR-ului sunt toate variantele: plecarea de la guvernare, rămânerea la guvernare în anumite condiţii, inclusiv cea fără Cîţu premier sau rămân la guvernare şi fac numire la Sănătate.

Întrebat ce vor face liberalii dacă USR PLUS iese de la guvernare, Ludovic Orban a răspuns: „Am dat o declaraţie foarte limpede. Din punct de vedere al PNL, noi suntem angajaţi printr-un acord cu USR-PLUS şi UDMR, minorităţi şi nu există în momentul de faţă altă soluţie politică pentru o altă majoritate guvernamentală care să poată să asigure o bună guvernare în România”.

Orban a exclus varianta unui Guvern minoritar. „Nu există nici în ipotezele cele mai ştiinţifico-fantastice o astfel de posibilitate”, a subliniat el. În opinia sa, nu există varianta renegocierii portofoliilor în coaliţie. „Din punctul meu de vedere, nu există posibilitatea renegocierii ministerelor”, a precizat liderul PNL.

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcția de ministru

Vlad Voiculescu a fost demis din funcţia de ministru al Sănătăţii. Chiar premierul României a cerut revocarea lui. Şi Andreea Moldovan şi-a pierdut funcţia de secretar de stat. Picătura care a umplut paharul a fost ordinul care a schimbat regulile pe baza cărora localităţile intră în carantină. 

Deciziile au fost luate după ce Ministerul Sănătăţii a publicat marţi seara un ordin privind noi criterii de carantinare a localităţilor. Premierul Florin Cîţu nu şi-ar fi dat acordul pe acest ordin de ministru, care a fost semnat chiar de secretarul de stat Andreea Moldovan.

Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi", a anunțat Florin Cîțu pe Facebook.

Andreea Moldovan a recunoscut că nu a discutat personal cu premierul, pentru că ordinul respectiv intra în atribuțiile ei. Acum, premierul Florin Cîţu doreşte inclusiv revocarea acestui ordin, despre care ar fi aflat din presă, spun surse Observator. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban îl susţine pe Florin Cîţu: Este obligaţia premierului să vegheze la buna funcţionare a Guvernului