Florin Cîțu anunță ajutoare pentru rudele pacienților decedați în incendiul din Constanța
Premierul Florin Cîţu a anunțat că vor fi acordate ajutoare familiilor persoanelor decedate în urma incendiului produs, vineri, la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa.
De Ana Maria Ghiarasim la 03.10.2021, 14:55"Ştiu că şi de la Primăria Constanţa vor fi date ajutoare, şi de la Guvern vor fi date ajutoare, în şedinţa de luni va fi această decizie", a spus Florin Cîțu.
Florin Cîțu a adăugat că actualul Guvern are "responsabilitatea de a corecta greşeli" făcute în ultimii 30 de ani și a apreciat că ”am început bine”, însă ”la un moment dat un partid s-a hotărât să plece”.
"Eu spun că acest Guvern are responsabilitatea de a corecta greşeli făcute în ultimii 30 de ani de zile. Am început bine, am început cu reforme, la un moment dat bineînţeles că un partid s-a hotărât să plece, pentru că incompetenţa unui ministru nu a vrut să fie acceptată în acest partid şi a mers mai departe", a mai arătat primul ministru.
Expertiză a INSEMEX Petroşani la spitalul din Constanța
- Incendiu în centrul Bucureştiului. Clădirea ANCPI a fost cuprinsă de flăcări
- Procuror criminalist: Cei 7 pacienți decedaţi în incendiul de la spitalul din Constanța erau intoxicați cu fum
- Premierul Florin Cîţu s-a vaccinat astăzi cu a treia doză. "Am asistat la un protest cinic cu mesaje anti-vaccinare"
O echipă a INSEMEX Petroşani face o expertiză în cazul incendiului izbucnit, vineri, la Secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi soldat cu moartea a şapte persoane. Duminică s-a început cercetarea la faţa locului, dar rezultatul final va fi cunoscut abia anul viitor, întrucât procedura este una minuţioasă.
"Fiecare eveniment are propriul specific, propria amprentă, nu se aseamănă una cu celălalte, dar avem elaborată o procedură după care mergem, o procedură generală, care în linii mari prevede planificarea în comun cu celelalte echipe de cercetare, delimitarea competenţelor în ceea ce priveşte accesul în perimetrul zonei şi se urmăreşte prelevarea de probe şi observaţii în zone de interes relevante, cum ar fi locul apariţiei potenţialei surse, locul apariţiei posibilelor scurgeri de gaze, în acest caz oxigen comprimat, locul apariţiei focarului iniţial, traseele de conducte tehnologice - în cazul nostru oxigenul, trasee de cabluri, amplasarea consumatorilor electrici, branşamentele consumatorilor şi modul de realizare, după care se ridică probele considerate relevante, se ridică de către Poliţia criminalistă şi se trimit la INSEMEX în vederea expertizării în cadrul Institutului", a declarat George Găman, directorul INSEMEX.
În urma incendiului de la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, şapte persoane şi-au pierdut viaţa: cinci pe loc, iar alte două la spitalele unde au fost transferate.