Antena Meniu Search
x

Procuror criminalist: Cei 7 pacienți decedaţi în incendiul de la spitalul din Constanța erau intoxicați cu fum

Zafer Sadâc, procurorul care anchetează incendiul de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, a făcut declarații despre cei șapte pacienți găsiți decedați. Potrivit acestuia, toți cei șapte pacienți aveau funingine pe căile respiratorii, doi dintre ei prezentând arsuri care au contribuit la deces.

de Redactia Observator

la 02.10.2021, 16:00

Procuror criminalist: Cei 7 pacienți decedaţi în incendiul de la spitalul din Constanța erau intoxicați cu fum
Procuror criminalist: Cei 7 pacienți decedaţi în incendiul de la spitalul din Constanța erau intoxicați cu fum

Procurorul Zafer Sadâc a declarat că toate cele șapte victime au murit intoxicate cu fum, două dintre ele având arsuri mai grave care au contribuit la deces.

Anterior, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Viorel Teliceanu, anunța că nu toți cei decedați au suferit arsuri, unii dintre ei murind intoxicați cu fum.  

”S-a constituit o cauza la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunal, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă. Am desemnat un coleg procuror criminalist care să efectueze cercetări în această cauză, împreună cu colegii de la poliţie, au venit şi colegii de la Criminalistică. Urmează să se efectueze o cercetare la faţa locului amplă, să identificăm tot ceea ce se poate identifica, situaţia este destul de gravă. Până la acest moment, din informaţiile pe care le am şi pe care am putut să le culeg personal, avem 7 decedaţi, urmează să se facă identificarea acestora şi să sperăm că nu va creşte numărul de decedaţi”, a declarat, vineri, Viorel Teliceanu.

Dosar penal după incendiul de la spitalul din Constanța

Pe acelaşi subiect

Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă, la Parchetul Tribunalului Constanța. Apelul la numărul de urgenţă 112 a fost înregistrat la ora 9:48, fiind anunţat un incendiu localizat la parterul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55, transmit reprezentanţii DSU. Incendiul s-a manifestat în secția ATI cu pacienți COVID, iar întregul spital a fost evacuat.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat după tragedia de la Constanța că toți pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase au fost transferați la celelalte unități medicale din județ: "La ATI nu este necesar să transferăm foarte mulți pacienți, cred că se înțelege".

Nereguli cunoscute la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

Un raport din 2020 arăta că la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța au fost descoperite mai multe nereguli la instalațiile de semnalizare și la cele electrice.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat că în ceea ce privește partea medicală, spitalul din Constanța a remediat problemele descoperite în urma controalelor derulate în toată țara după tragedia de la Piatra Neamț.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Procuror criminalist: Cei 7 pacienți decedaţi în incendiul de la spitalul din Constanța erau intoxicați cu fum