Antena Meniu Search
x

Premierul Florin Cîţu s-a vaccinat astăzi cu a treia doză. "Am asistat la un protest cinic cu mesaje anti-vaccinare"

Premierul Florin Cîţu a primit, duminică, a treia doză de vaccin, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 03.10.2021, 11:31

Florin Cîţu, premierul României
Florin Cîţu, premierul României

Prim-ministrul Florin Cîţu a primit astăzi, la ora 11.00, doza de rapel (booster) împotriva Covid-19”. Evenimentul a avut loc la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

 "Astăzi am făcut cea de a treia doză recomandată de medici pentru a mă proteja in continuare de coronavirus. Îi incurajez pe toţi cei care au deja 6 luni de la prima schemă să vină să işi facĂ doza trei. În egală măsură  îi incurajez şi pe cei care nu s-au vaccinat deloc să vină să o facă. Este o presiune mare pe spitale, iar singura soluţie este să ne vaccinăm", a declarat Cîţu.

Întrebat unde s-a gresit şi cine este responsabil pentru că nu s-a ajuns la acel obiectiv de 10 milioane de persoane despre care vorbea în luna ianuarie, premierul a declarat că acest lucru se cauzează faptului că mesajele anti-vaccinare sunt mult mai des promovate decât campania Guvernului.

"Obiectivul era legat de numărul de doze pe care doream să le avem în România pentru ca oamenii să se vaccineze, implicit spuneam că vom avea în România dozele respective. Un protest desfăşurat ieri, un protest cinic in ziua cu cele mai multe persoane vaccinate arată însă că mulţi nu vor să facă acest lucru. Avem o mişcare susţinută de partide cu un mesaj anti-vaccinare, mesaj preluat de televiziuni. Campania de vaccinare nu a fost prezentată aşa cum au fost promovate mesajele anti-vaccin. De asemenea, este responsabilitatea fiecăruia să se vaccineze. Aşa îi putem proteja pe cei apropiaţi", a adăugat premierul.

Premierul Florin Cîţu a primit prima doză de vaccin în luna ianuarie, la deschiderea celei de-a doua etapte din Campania naţională de vaccinare. 

Până sâmbătă seară, peste 155.000 de persoane primiseră cea de-a treia doză de vaccin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Premierul Florin Cîţu s-a vaccinat astăzi cu a treia doză. "Am asistat la un protest cinic cu mesaje anti-vaccinare"