Mesajul transmis de Florin Cîțu pe Facebook, cu o zi înaintea moțiunii de cenzură a PSD
Cu o zi înainte de moțiunea de cenzură, premierul Florin Cîțu a transmis pe Facebook un mesaj despre câinii fără stăpân. Șeful Executivului îi încurajează pe primarii și președinții consiliilor județene să facă front comun într-o campanie națională în găsirea soluțiilor pentru aceste animale.
De Veronica Micu la 04.10.2021, 10:57"De ziua mondială a animalelor, încurajez primarii și președinții consiliilor județene să facă front comun într-o campanie națională în care să punem accent pe soluții pentru câinii fără stăpân. Ilfov- un exemplu de urmat pentru a rezolva problema perpetuă a cățeilor fară stăpân.
Altfel spus, se poate! Să nu uităm că un cățel ne oferă companie, ne păzește, pot fi folosiți pentru terapie asistată și sunt cei mai buni căutători în misiuni de salvare de vieți omenești sau depistare de mărfuri ilicite. România civilizată pe care dorim să o clădim își protejează cetățenii și totodată îsi tratează animalele cu empatie și respect", a transmis Florin Cîțu, de Ziua Mondială a Animalelor.
Guvernul Cîţu, în faţa moțiunii de cenzură a PSD
- Ultimele calcule înainte de moţiunea de cenzură. Cu cine a negociat PNL pentru a-i oferi susţinere lui Florin Cîţu
- Rareş Bogdan: Dacă va exista responsabilitate, Guvernul va rămâne în funcţie. Nu renunţăm la Florin Cîţu
- Dacian Cioloş: Dacă este mai important Cîţu premier decât o majoritate funcţională, atunci să găsească o...
Marţi, în plenul comun al Parlamentului, se va vota moţiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată ”Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”, semnată de 157 de parlamentari social-democraţi. Senatorii şi deputaţii de la USR-PLUS şi cei de la AUR au declarat în repetate rânduri că vor vota moţiunea PSD.
Florin Cîţu se confruntă, astfel, cu o largă majoritate care doreşte schimbarea Guvernului, formată din PSD, USR-PLUS, AUR, cărora ar putea să li se alăture şi o parte din parlamentarii care l-au susţinut pe Ludovic Orban la Congresul din 25 septembrie.
Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se comunică Guvernului la data depunerii şi se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament. Pentru a fi adoptată moţiunea, este nevoie de 234 de voturi.