PSD refuză să preia Ministerul Justiției. Paul Stănescu: „Am avut o mare problemă cu Justiţia. Am greşit mult”
Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a spus miercuri seară, că, în viitorul guvern, cele două ministere avizatoare - Justiţie şi Finanţe - se vor împărţi între PNL şi PSD. ”Nu ne dorim Ministerul Justiţiei, pentru că în guvernarea anterioară am avut o mare problemă cu Justiţia”, a afirmat Paul Stănescu.
De Redactia Observator la 18.11.2021, 11:22Paul Stănescu a fost întrebat, miercuri seară, la Antena 3, despre componenţa viitorului guvern PNL-PSD-UDMR şi a afirmat: ”Cu miniştrii e greu de complicat acum, e greu de spus nume sau unde sunt miniştri pentru că va fi în funcţie de nominalizarea primului ministru. Sunt două ministere avizatoare - Finanţe şi Justiţie - care unul va fi la PSD, unul la PNL, cele două ministere de forţă - MAI şi MApN – care vor fi unul într-o parte şi unul într-o parte. Restul este greu de discutat pentru că va fi în funcţie e cine va fi prim-ministru”, potrivit news.ro.
Acesta a precizat că, dacă PNL va da premierul, PSD va avea 9-10 ministere. ”Sunt doar ipoteze de lucru la această oră”, a mai afirmat Paul Stănescu. Întrebat dacă PSD vrea Ministerul Justiţiei, având în vedere problemele pe care partidul le-a avut cu acest domeniu în trecut, Paul Stănescu a afirmat: ”Şi noi ştim lucrul ăsta, ne-am gândit foarte mult la lucrul ăsta. Nu ne dorim Ministerul Justiţiei, ne dorim Ministerul Finanţelor, pentru că în guvernarea anterioară am avut o mare problemă cu Justiţia. Am greşit mult”. Cu toate acestea, Stănescu a reiterat ideea că Sorin Grindeanu, premier pe vremea adoptării OUG 13 care a scos sute de mii de oameni în stradă, se va regăsi în Guvern.
Negocieri blocate între PNL și PSD. Ciolacu spune că săptămâna viitoare România va avea Guvern, Cîțu insistă ca PNL să dea primul premier
Negocierile dintre PNL și PSD pentru formarea coaliției s-au blocat în numele premierului. PSD îl propune pe Marcel Ciolacu, Florin Cîțu susține că el este propunerea PNL, variantă neagreată de social-democrați. Cele două formațiuni încă nu s-au înțeles care dintre ele va deține prima șefia Guvernului, într-o variantă de premier prin rotație.