Victor Ponta anunță un blat la rezultatul moțiunii de cenzură: „Rămânem cu Orban”
Rezultatul moțiunii de cenzură ar fi deja cunoscut, anunță Victor Ponta, președintele Pro România. Acesta se arată sceptic în privința votului de luni și acuză un „blat” între PNL și PSD.
De Cornel Preda la 30.08.2020, 19:45- Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată luni, 31 august, în Parlament
- Victor Ponta a vorbit despre un blat și în privința alegerilor locale, între PSD și PNL
Prezent, duminică, la lansarea candidaţilor Pro România în judeţul Ilfov pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020, Victor Ponta s-a arătat sceptic cu privire la succesul moţiunii de cenzură.
„Şi blaturile sunt foarte mari. Aici nu există PNL sau PSD, aici e un blat. Din păcate, ca să vă dau o veste proastă, blatul se duce mai departe, până la Parlament. Vă daţi seama că deja s-a negociat rezultatul moţiunii de mâine şi chiar dacă noi toţi, cei de la Pro România, o să votăm moţiunea de mâine, deja rezultatul cred că s-a şi scris, s-au numărat şi voturile. Nu se întâmplă nimic mâine, rămâne cu Orban şi cu gaşca foarte bine finanţată din Ilfov”, a declarat Ponta.
Alegeri Locale 2020 - Ponta vorbește despre înțelegeri între PSD și PNL inclusiv la primării
Victor Ponta a vorbit despre un blat și în privința alegerilor locale, între PSD și PNL, pentru ca edilii actuali să își poată păstra mandatele.
„De fapt, asta au vrut, să nu se facă campanie şi să rămână totul cum era înainte, or noi trebuie să spargem acest blat şi să reuşim să facem ce nu au reuşit alţii”, a mai declarat Ponta.
Alegerile locale sunt programate în 27 septembrie, iar campania electorală a început vineri.
Citește și:Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, votată pe 31 august
Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a anunțat miercuri pe Facebook că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi votată într-un plen reunit al celor două Camere ale Parlamentului luni, 31 august 2020.
Moțiunea a fost depusă cu titlul "Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată".
„Guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Au făcut chermeze în sediul Guvernului, în timp ce toată România era inchisă. Și-au pus rudele în funcții. Trebuie să dea explicații pentru toate tunurile UNIFARM. Trebuie să dea explicații pentru ventilatoare și măști care au fost achitate și nu au fost livrate niciodată. Un Guvern care își fură propriul popor trbebuie să plece. Un Guvern care fraternizează cu interlopii trebuie să plece. Un Guvern care nu respectă legile, nu crește pensiile și alocațiile trebuie să plece. Această moțiune este respectată de peste un milion de români. Fac apel către toate partidele să voteze această moțiune”, spunea Marcel Ciolacu pe 17 august.
Moțiunea de cenzură, contestată de Guvernul Orban
Guvernul a sesizat la CCR un conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi Parlament din cauza depunerii moţiunii de cenzură în perioada vacanţei parlamentare. Părţile implicate în conflict trebuie să transmită până la 1 septembrie punctele de vedere, urmând ca CCR să stabilească o zi pentru şedinţa în care vor fi susţinute opiniile.
Premierul Ludovic Orban spune că o eventuală votare a moţiunii de cenzură înaintate de PSD ar „şubrezi dramatic capacitatea Guvernului de a face faţă provocărilor imense” cu care se confruntă, el arătând că, din punctul de vedere al puterii executive, dezbaterea moţiunii înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională nu este în acord cu legea fundamentală. „Cred că Guvernul până la urmă va fi hotărât de români în data de 6 decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare”, a spus Orban.
Citește și: