Klaus Iohannis a convocat, miercuri, şedinţa CSAT pentru a discuta despre situația de la granița Ucrainei
Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, pentru miercuri, 26 ianuarie 2022, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, pe ordinea de zi a şedinţei fiind incluse subiecte referitoare la situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO.
De Redactia Observator la 21.01.2022, 14:34UPDATE 14:30 Klaus Iohannis a convocat miercuri şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Pe ordinea de zi se află și situația de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO.
Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, în urmă cu o zi, în mesaje transmise pe Twitter, anunţul preşedintelui francez Emmanuel Macron privind disponibilitatea acestei ţări de a participa la prezenţa militară avansată a NATO în România şi "anunţul explicit" al şefului statului american, Joe Biden, privind sporirea prezenţei militare americane, "dacă situaţia de securitate se deteriorează".
SUA și Franța vor să trimite trupe NATO în România
Preşedintele francez Emannuel Macron a anunţat miercuri seară disponibilitatea Franţei de a participa la o prezenţă militară avansată a NATO în România.
- Au Putin și Biden o înțelegere secretă pe la spatele Ucrainei? Ucrainenii se tem ca țara lor ar putea fi...
- Reacția lui Klaus Iohannis după ce Joe Biden și Emmanuel Macron au anunțat că vor trimite soldați în România
- Zelenski: ”Securitatea în Europa este imposibilă fără restaurarea suveranităţii şi integrităţii...
“Am arătat disponibilitatea noastră de a merge mai departe, în cadrul NATO, de a ne angaja în noi misiuni şi de a ne asuma responsabilitatea în misiuni de tip prezenţă avansată, consolidată, mai ales în România”, a declarat preşedintele francez. într-un discurs în faţa militarilor din Haguenau (Alsacia).
Şi preşedintele SUA Joe Biden a declarat, într-o conferinţă de presă, că va fi crescută prezenţa militară în Polonia şi România, în contextul situaţiei de la frontierele Ucrainei, pentru că există o obligaţie în termenii Articolului 5 din Tratatul NATO, de a apăra aceste state, precizând că nu există o astfel de obligaţie faţă de Ucraina, deşi situaţia acesteia este îngrijorătoare.