Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat doza a treia a vaccinului Pfizer anti-Covid pentru adulți
Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat luni vaccinarea cu o a treia doză de vaccin împotriva covid-19 Pfizer/BioNTech a persoanelor în vârstă de peste 18 ani, de teamă că protecţia împotriva SARS-CoV-2 ar putea scădea după primele două doze.
De Ana Maria Ghiarasim la 04.10.2021, 18:17”Doze de rapel ale (vaccinului anticovid) Comirnaty pot fi avute în vedere în cazul persoanelor în vârstă de peste 18 ani, la cel puţin şase luni de la a doua doză”, a anunţat într-un comunicat EMA, folosind denumirea comercială a vaccinulu Pfizer-BioNTech.
Agenţia recomandă, de asemenea, vaccinarea cu o a treia doză a vaccinului anticovid cu ARN mesager la cel puţin 28 de zile de la vaccinarea cu rapelul a persoanelor sever imunodeprimate - precum pacienţi care au primit o grefă.
EMA continuă analiza datelor cu privire la pertinenţa unei vaccinări cu o a treia doză de vaccin împotriva covid-19 Moderna.
Doza trei de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie
- Bilanţ de vaccinare anti-COVID în România, 4 octombrie 2021. Peste 52.000 de doze, administrate în ultimele 24 de...
- România se sufocă sub valul 4 de covid. Dorel Săndesc trage un puternic semnal de alarmă: "În ATI e iadul....
- Medic din Galați, mesaj dur pentru antivaccinişti:”Noi facem modelul spartan de imunizare, nu ne vaccinăm, cine...
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că doza trei de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la peste 97% faţă de formele grave de boală care necesită spitalizare.
“Cea mai mare experienţă o are Israelul în momentul de faţă, unde sunt circa trei milioane de doze administrate, practic 50% din populaţia eligibilă a primit deja cea de-a treia doză de vaccin. Peste 85% din cei peste 65 de ani au primit cea de-a treia doză de vaccin, iar rezultatele sunt foarte bune, în sensul în care eficienţa se restabileşte la peste 95% faţă de infecţie, faţă de a avea un test pozitiv şi la peste 97% faţă de formele gravă de boală care necesită spitalizare. Ca atare, evident că riscul să ne infectăm a scăzut de cel puţin 11 ori comparativ cu persoanele care au primit doar două doze, iar riscul de a face o formă severă a scăzut de aproximativ 20 de ori la persoanele care au primit şi a treia doză comparativ cu cei care aveau doar două doze”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, citat de news.ro.