Cel mai mare spital de boli infecţioase din ţară a ajuns să-şi trateze pacienţii pe holuri. 15% mai mulţi bolnavi decât numărul de paturi avizate, la Matei Balş
În timp ce pe scena politică guvernează haosul, sistemul medical este la pământ. Spitalele nu mai fac faţă valului mare de pacienţi cu COVID.
De Ema Schweninger la 20.10.2021, 13:43În ultimele 24 de ore, peste 17 mii de persoane au fost infectate cu SARS-COV-2. Din păcate, peste 400 de oameni au murit. Situaţia este extrem de gravă, pacienţii nu mai au locuri în spitale, iar medicii sunt nevoiţi să improvizeze: îi tratează pe holuri, în ambulanţe, dar şi în Unităţile de Primiri Urgenţe, care s-au transformat în secţii COVID.
Situaţia este critică în toate spitalele din ţară. În acest moment sunt internaţi în jur de 20.000 de români infectaţi cu virusul Sars-Cov2 şi alţi foarte mulţi aşteaptă în unităţile de primiri urgenţe să se elibereze un pat pentru ei.
La institutul Matei Balş din Capitală, cel mai mare spital de boli infecţioase din ţară, sunt internaţi cu 15% mai mulţi pacienţi decât numărul de paturi avizate.
Situaţie dramatică în spitalele din România
- Medicii spun îngroziți că bolnavii COVID rămân brusc fără aer şi se tem de o tulpină românească: "Sunăm...
- Spitalele sunt în colaps, pacienții își joacă șansa la viaţă la loteria paturilor. OMS a trimis un expert în...
- 20 de pacienţi români cu COVID-19 au ajuns în spitale din Ungaria, în ultimele două zile. Alţi cinci,...
În camera de gardă sunt acum 32 de bolnavi, 26 dintre ei au nevoie de oxigen. Oamenii sunt internaţi inclusiv pe paturi pliante sau pe tărgi pentru că nu mai există locuri libere. Alţii aşteaptă în ambulanţe, în faţa secţiei să se elibereze locuri. Cel mai mult o ambulanţă a stat 16 ore, blocată cu un bolnav în ea.
Şi consumul de oxigen este foarte mare. Dacă înainte de pandemie se consumau în jur de 4.000 de litri de oxigen pe lună, acum consumul a ajuns la 150.000 de litri pe lună.
Medicii de la Matei Balş fac apel să respectăm regulile şi să ne vaccinăm cât mai mulţi pentru că altfel vom ajunge în situaţia ca pacienţii să moară în faţa spitalelor sau acasă pentru că nu vor mai fi locuri libere în unităţile medicale.