Antena Meniu Search
x

Video Medicii spun îngroziți că bolnavii COVID rămân brusc fără aer şi se tem de o tulpină românească: "Sunăm în disperare să vină că rămânem cu buteliile goale"

Scenariul cel mai negru în ziua cea mai neagră. Klaus Iohannis anunţă măsuri restrictive şi nepopulare în aceeaşi zi în care am depăşit 500 de morţi COVID. Ne putem gândi deja la o nouă stare de urgenţă, care ar putea fi anunţată mâine la şedinţa convocată de preşedinte. Morgile sunt pline, la fel şi secţiile ATI. Medicii povestesc îngroziţi că în acest val sunt tot mai mulţi bolnavi care rămân brusc fără aer. Şi cred că avem de-a face cu o nouă tulpină, românească. 

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 19.10.2021, 22:48

Vezi și

E prea multă moarte. La Spitalul Universitar din Bucureşti, cadavrele nu mai au loc la morgă. Sacii negri, cu etichete, sunt înghesuiţi pe holuri, pentru că în frigidere nu mai există loc. Doar sâmbătă, aici s-au stins 40 de pacienţi. De săptămâni întregi, spitalul este sub asediu.

Ema Schweninger, reporter Observator: Situaţia dramatică se vede încă de la poarta spitalului. Sunt cozi imense de ambulanţe care aşteaptă să lase pacienţi. O salvare a aşteptat 12 ore cu un bolnav în ea: de la 11 dimineaţa la 11 noaptea. Alte ambulanţe s-au plimbat între spitale până au găsit un loc.

Acelaşi scenariu de coşmar se derulează în toată ţara. Redeschis de câteva zile, spitalul modular din Leţcani este deja plin. Sunt mulţi bolnavi aduşi de acasă cu ambulanţele şi internaţi direct la terapie intensivă. Acest pacient de 67 de ani este printre puţinii care poate vorbi cu noi.

Regretă pe patul de spital că nu s-au vaccinat

Pe acelaşi subiect

Reporter: Sunteţi vaccinat?

Luca Gheorghe, pacient: Nu m-am vaccinat.

Reporter: Şi vă pare rău? 

Luca Gheorghe, pacient: Ce să fac acum! Poate dă Dumnezeu şi scap de-aici! Ieri au ieșit doi în pungi, doamnă! 

Colonel medic Daniel Derioiu, coordonator Spital Lețcani: Am înregistrat până acum opt decese. Din păcate, niciunul dintre pacienţii care au decedat nu era vaccinat.

Clara Mihociu, reporter Observator: Potrivit medicilor, de câte ori se eliberează un loc la Terapie Intensivă, cel puţin alţi trei pacienţi aşteaptă pentru a ocupa acel loc. Doar cel care se află în starea cea mai gravă va fi adus şi internat pe o astfel de secţie. Aici, la Leţcani, funcţionează 28 de paturi de TerapieIntensivă, s-ar mai putea deschide încă 20, dar nu există deocamdată suficient personal.

La spitalul din Leţcani au fost mobilizaţi doctori inclusiv din Republica Moldova

Medicii ieşeni spun că am putea avea de-a face cu o tulpină nouă, românească. 

Colonel medic Daniel Derioiu, coordonator Spital Lețcani: Spre deosebire de celelalte valuri, evoluţia poate fi mai abruptă şi mai impredictibilă.

Dr. Florin Roșu, manager Spitalul de Boli Infecțioase: Observăm pacienţi cu un necesar iniţial mic de oxigeno-terapie, undeva între 3 şi 5 litri de oxigen pe minut. Din nefericire, la un interval foarte scurt de timp, necesarul de oxigen trebuie să fie escaladat, ajungând până la 25 de litri pe minut. 

Fiorella Mitoiu, Spitalul Sfântul Pantelimon: Ajungem în situaţia să sunăm în disperare să vină că rămânem cu buteliile goale.

Pe primul loc la decese, în lume, România a înregistrat azi un nou record negru

561 de oameni au murit din cauza COVID. Dricurile stau la coadă în faţa spitalelor.

Cristina Oprea, reporter Observator: Morga celui mai mare spital din Oltenia nu a fost proiectată pentru o situație cum este cea de acum. Nici măcar aici nu mai sunt locuri. Iar pentru cei răpuși de boală a fost adusă o unitate mobilă.

Peste 18.000 de oameni au fost diagnosticaţi cu COVID în ultimele 24 de ore, iar 1800 se luptă pentru viaţă la ATI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Medicii spun îngroziți că bolnavii COVID rămân brusc fără aer şi se tem de o tulpină românească: "Sunăm în disperare să vină că rămânem cu buteliile goale"