Dansul la bară începe concureze fitnessul și în România
Dansul la bară începe să înlocuiască fitnessul. Tot mai multe românce, dar şi români, descoperă acest sport considerat tabu până acum.
De Redactia Observator la 02.03.2019, 23:24Dansul la bară începe să înlocuiască fitnessul. Tot mai multe românce, dar şi români, descoperă acest sport considerat tabu până acum. Mai ales că România ar putea deveni a treia ţară din lume în care dansul la bară este recunoscut ca sport de performanţă. Într-un singur atrenament de o oră, se pot arde peste 600 de calorii.
Dimitri Politov este multiplu campion mondial al dansului la bară. Şi a venit din Rusia în ţara noastră pentru a doua oară, să îi convingă pe români că, dincolo de prejudecăţi, se află un sport cu nenumărate beneficii.
DMITRI POLITOV, multiplu campion al dansului la bară: Dansul la bară face fetele şi mai frumoase, deci româncele sunt de două mai frumoase! Întotdeauna am fost pasionat să mă caţăr peste tot! Înainte făceam parkour şi breakdance, însă nu ştiam ce să fac cu toate aceste abilităţi. Apoi am considerat că cel mai bine îmi pot arăta calităţile la bară, să le combin într-un singur lucru.
Iar dansul la bară ar putea deveni chiar probă olimpică. Asta după ce va fi recunoscut în 70 de ţări ca disciplină sportivă de performanţă.
DMITRI POLITOV, multiplu campion al dansului la bară: Eu consider că la bară poţi face orice! Striptease, dans, sport, e alegerea ta! Eu aleg sportul!
Tot în numele sportului practică dansul la bară şi româncele care vor să îşi sculpteze silueta. Au renunţat la aparatele de fitness pentru a lucra cu propria greutate a corpului, iar rezultatele au apărut încă din primele luni.
”După ce lucrez un anumit timp la o anumită figură, simt că de vin mult mai puternică, forţa mea a crescut enorm!”, spune o tânără.
Sorina practică acest sport de numai trei luni, dar spune că şi-a recâştigat deja încrederea în ea.
”E o curbă foarte abruptă de învăţare, adică din momentul în care depăşeşti blocajul că nu poţi să faci, pur şi simplu te concentrezi să faci şi e extraordinar! Te autodepăşeşti, îţi creşte stima de sine şi arăţi super bine! Chiar e un sport super tare”, spune Sorina.
Dar fetele nu sunt sigurele pasionate de acest sport.
”Chiar dacă obişnuiesc să lucrez acrobatic de mulţi ani, este un alt tip de antrenament, un altfel de cardio!”, declară un tânăr.
Nadia Buduruşi este prima antrenoare de dans la bară, din România, acreditată. Tot ea a adus şi medalii pentru România la acest sport.
NADIA BUDURUŞI, antrenor: Eu am mai mulţi copii la curs de cât adulţi. Părinţii sunt extrem de deschişi la minte, am copii începând de la 5 ani până la 8 ani şi grupa de performanţă de la 8 ani la 14 ani.
Anul acesta, în septembrie, va avea loc şi primul campionat naţional de pole dance din România.