După COVID ar putea urma "o pandemie" de probleme de sănătate mintală. Cabinetele psihologilor din întreaga lume, asaltate de pacienți
Boala secolului 21 este aprofundata de pandemie. Psihologii din întreaga lume, dar şi din Romania, au mai multă treabă ca niciodata. Numărul persoanelor cu depresie sau anxietate a crescut enorm anul acesta, pe fondul pandemiei. Frica de boală, de a-şi pierde locul de munca, dar şi lipsa de socializare sunt principalii factori declanşatori ai episoadelor de depresie.
De Alexandra Marin la 24.11.2020, 14:57- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
- Cabinetele psihologilor, luate cu asalt de pacienți din toate categoriile sociale.
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.
Este deja mai mult decât evident că sănătatea mintală a milioane de persoane din întreagă lume este și a fost afectată de criză COVID-19, o spun statisticile, însă cel mai bine o spune realitatea.
De dimineață și până seară, cabinetele psihologilor, cele ale psihoterapeuților și de ce nu chiar și cabinetele psihiatrilor sunt pline de oameni de toate vârstele și din toate categoriile sociale.
Fie că vorbim despre anxietăți ușoare sau depresii profunde, toate aceste probleme pot fi rezolvate și bine gestionate doar cu ajutor de specialitate, deși de cele mai multe ori, oamenii cred că pot rezolva totul pe cont propriu.
Cum se manifestă aceste tulburări? Vorbim despre insomnii, excese de alcool sau tutun, episoade de tristețe. Izolarea, lipsa de interacțiune umană și instabilitatea financiară au aprofundat aceste probleme, pe lângă care s-a adăugat și interuperea serviciilor medicale de specialitate, o bună perioada de timp.