Antena LIVE

Curs valutar

Update

Listele de aşteptare în etapa 3 de vaccinare s-au deschis, dar platforma de programare funcţionează cu întreruperi

România a intrat, de astăzi, 15 martie 2021, în etapa a treia a campaniei de vacccinare anti-Covid, deschisă pentru populaţia generală. Prioritate vor avea bătrânii, bolnavii, persoanele cu dizabilităţi şi angajaţii din domenii esenţiale.

De la 15.03.2021, 13:40
WhatsApp
Vezi și:

Actualizare 12:10 - Platfoma de programare online dă rateuri. Încă de la deschiderea listelor de aşteptare, site-ul funcţionează cu întreruperi.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că STS lucrează intens la platformă: "Sunt înscrise 76.000 de persoane. Este un lucru pe care l-am anticipat. E posibil să apară întârzieri, având în vedere că se lucrează pe o platformă. Din acest motiv se lucrează în etape. Vă asigur că colegii noștri de la STS lucrează aproape non-stop.

Lista de așteptare se activează când centrul respectiv nu mai sunt locuri libere. Persoanele vor opta să intre pe ea. Din acea listă se va prioritiza  în funcție de strategia de vaccinare", a spus Valeriu Gheorghiță într-o emisiune TV.

Etapa 3 de vaccinare anti-COVID, destinată populaţiei generale, începe luni, iar primii care se pot imuniza sunt cei din localităţile în care rata de infectare este peste 4,5 la mia de locuitori.

Pe acelaşi subiect

Oamenii se pot înscrie online pentru vaccinare, pe platforma națională, sau prin intermediul call-center-ului. Duminică seară, platforma a fost blocată din cauza unui "update important al aplicației de programare la vaccinare pentru implementarea listelor de așteptare".

De la ora 9:00, se deschid succesiv listele de aşteptare pe judeţe, însă CNCAV a avertizat că platforma online de programare a fost updatată şi ar putea să funcționeze cu întârzieri, din cauza perioadelor de mentenanţă.

Vor fi trei intervale orare pentru deschiderea listelor, iar Capitala figurează în ultimul dintre ele.

Programul pe județe pentru deschiderea listelor de așteptare

Potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, în dimineaţa zilei de 15 martie, începând cu ora 09:00, se vor deschide succesiv listele de aşteptare pe judeţe, în conformitate cu următorul program:

Duminică, premierul Florin Cîţu a anunţat că peste 1,5 milioane de beneficiari erau înscrişi pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 din rândul populaţiei generale. 

Cum se face programarea la vaccinare pe listele de aşteptare

Din momentul în care programarea la vaccinare pentru populaţia generală devine disponibilă, în platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât şi cele care vor fi operaţionalizate în luna aprilie. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de aşteptare.

Notificarea persoanelor aflate pe lista de aşteptare se va face în funcţie de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naţionale de vaccinare, şi ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

• persoanele din categoria 2a (populaţia de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;

• persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esenţiale);

• persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populaţia generală).

După ce ne facem cont pe platforma naţională de programare, alegem un centru unde vrem să ne vaccinăm şi vom fi puşi pe lista de aşteptare. În momentul în care locurile devin disponibile, beneficiarul va fi anunţat. Are la dispoziţie 24 de ore să confirme programarea. Dacă nu o face, va mai primi două notificări. Dacă nu confirmă nici de data asta, rămâne pe lista de aşteptare dar pierde poziţia ocupată iniţial.

"Beneficiarul va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de aşteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populaţiei cu risc şi 25% lucrători din domenii esenţiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a. Mai exact, fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile şi angajaţii din domenii esenţiale, cât şi pentru populaţia generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcţie de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv", a arătat Comitetul Nacâional de Coordonare a Acţiunii de Vaccinare anti-COVID.

Programare online sau prin call-center

Programările la vaccinare se pot face atât prin platforma electronică, cât şi prin apelarea numărului de call-center, iar modalităţile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele înscrise pe listele de aşteptare sunt următoarele:

Persoana înscrisă în lista de aşteptare are posibilitatea de a se realoca pe lista de aşteptare a unui alt centru de vaccinare. 

Până în prezent, de la debutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 2.160.564 de doze unui număr de 1.447.357 de persoane, dintre care 734.150 au fost imunizate cu prima doză, iar 713.207 cu doza a doua, a anunțat duminică seară Comitetul Național pentru Campania de Vaccinare (CNCAV).

Veronica Micu

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta. ...

programare vaccinare vaccinare anti-covid
Întrebarea zilei
Vânzările de maşini chinezeşti, în creştere în România. Vă tentează să achiziţionaţi un astfel de autoturism?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025