Antena Meniu Search
x

Update Începe etapa a treia a vaccinării, pentru populația generală. Cum se face programarea online, pe platformă, sau programarea telefonică

Etapa a treia de vaccinare începe mâine cu sute de liste de aşteptare. Peste câteva ore se vor putea programa pentru imunizare toţi românii, indiferent din ce etapă fac parte. Sunt în jur de 90.000 de locuri libere. Cine nu va prinde loc va fi înscris pe lista de aşteptare.

de Redactia Observator

la 14.03.2021, 20:34

Vezi și
  • Prioritate vor avea bătrânii, bolnavii, persoanele cu dizabilităţi şi angajaţii din domenii esenţiale

Update 20:00: Platforma online a fost deschisă în această seara, la ora 18:30, dar închisă după doar oră, din cauza traficului mare. Oficialii spun că aceasta va fi repornită mâine dimineață, după încărcarea update-ului ce permite înscrierea pe listele de așteptare. "În acest moment se realizează un update important al aplicației de programare la vaccinare pentru implementarea listelor de așteptare, în conformitate cu cerințele CNCAV. Este posibil să apară întârzieri în funcționarea aplicației. Vă mulțumim pentru înțelegere!", au transmis administratorii platformei.

După ce ne facem cont pe platforma naţională de programare, vom vedea toate centrele de vaccinare funcţionale acum, dar şi cele care vor fi operaţionalizate din aprilie. Adică 865. Ne alegem un centru unde vrem să ne vaccinăm şi vom fi puşi pe lista de aşteptare. În momentul în care locurile devin disponibile, beneficiarul va fi anunţat. Are la dispoziţie 24 de ore să confirme programarea. Dacă nu o face, va mai primi două notificări. Dacă nu confirmă nici de data asta, rămâne pe lista de aşteptare dar pierde poziţia ocupată iniţial. 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: Vor fi notificate cu prioritate pe 75% din locuri, persoanele vârstnice, persoane cu boli cronice, persoane cu dizalităţi. Şi, în limita locurilor libere rămase, sunt programate şi persoanele care aparţin de etapa a treia.

1,5 milioane de oameni au deja cont creat. 850.000 dintre ei suferă de boli cronice şi aşteaptă să prindă un loc. 

Pe acelaşi subiect

Se poate face și programare telefonică la vaccinare

Vă puteţi programa şi la numărul 021.414.44.25. În momentul în care va apărea un loc disponibil în centrul în care v-aţi înscris, veţi fi programat în ziua şi intervalul orar disponibil. Nu mai trebuie să confirmaţi locul şi veţi fi anunţaţi când trebuie să mergeţi să vă vaccinaţi. Atenţie, însă, sunt doar 600 de operatori la nivel naţional. E posibil să trebuiască să aşteptaţi foarte mult până când veţi intra în contact cu unul.

În cazul în care mâine veţi găsiţi loc liber într-un centru, vă puteţi înscrie fără probleme, indiferent de categoria din care faceţi parte. Acum sunt disponibile 91 de mii de locuri la nivel naţional. Mai mult de jumătate, cu serul Astra Zeneca. Doar 1.320 sunt pentru vaccinul Pfizer. 

Mulți români preferă să mai aștepte până își fac vaccinul

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: Începem etapa a treia de vaccinare având în vedere că în centrele care au locuri libere se pot programa direct şi pot ocupa locuri persoanele care sunt şi din etapa a treia.

Sunt însă şi români care vor să mai aştepte: "Trebuie discutat cu medicul de familie să mă sfătuiască ce e ok şi dacă e bine să-l fac".

Virsul Musta, medic infecționist: Ca să putem să stăpânim acest al treilea val avem nevoie de o vaccinare cât mai rapidă şi a unui număr cât mai mare de oameni.

4.383 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Mai mult de un sfert dintre cazuri sunt în Capitală. La Terapie Intensivă, situaţia e gravă. 1.232 de bolnavi sunt internaţi, un record de la începutul anului. Premierul României a cerut creşterea numărului de paturi ATI la 1.600 şi identificarea unor noi spitale care ar putea fi transformate în unităţi COVID. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sanatate » Începe etapa a treia a vaccinării, pentru populația generală. Cum se face programarea online, pe platformă, sau programarea telefonică