OMS critică ritmul lent de vaccinare din Europa: Este inacceptabil, prelungim pandemia
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a criticat joi lentoarea ”inacceptabilă” a vaccinării împotriva COVID-19 în Europa, care se confruntă cu ”cea mai îngrijorătoare” situaţie epidemică ”de luni de zile”, relatează AFP.
De Redactia Observator la 01.04.2021, 13:35- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
”Ritmul lent al vaccinării prelungeşte pandemia”, deplânge aripa europeană a OMS într-un comunicat în care subliniază că numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut puternic în ultimele cinci săptămâni, potrivit news.ro.
”Vaccinurile sunt cea mai bună cale a noastră de ieşire din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, dar sunt de asemenea foarte eficiente în limitarea infecţiilor. Cu toate acestea, desfăşurarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă”, spune directorul OMS Europa Hans Kluge.
”Vreau să fiu clar: trebuie să accelerăm procesul prin consolidarea producţiei, reducerea obstacolelor în calea vaccinării şi folosirea oricărei doze pe care o avem în stocuri”, subliniază el.
”În prezent, situaţia regională este cea mai îngrijorătoare din ultimele luni”, avertizează Kluge.
- Marea Britanie nu va primi nicio doză de vaccin produs în UE dacă AstraZeneca nu-și îndeplinește angajamentele
- Când vom renunța la masca de protecție? Explicațiile medicului Adrian Marinescu
- 15 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, distruse din greșeală la o fabrică din Baltimore.Transportul a...
În zona Europa a OMS - din care fac parte 50 de ţări, inclusiv Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală -, numărul deceselor săptămânale din cauza COVID-19 a depăşit doar săptămâna trecută 24.000 şi se apropie ”rapid” de pragul de un milion, potrivit OMS Europa.
Bilanţul săptămânal al infectărilor cu coronavirus a atins 1,6 milioane, după ce a scăzut sub un milion în urmă cu cinci săptămâni, subliniază OMS.