Antena Meniu Search
x

15 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, distruse din greșeală la o fabrică din Baltimore.Transportul a fost oprit în SUA

Compania americană Johnson and Johnson a oprit temporar transportul de vaccin în Statele Unite după ce aproape 15 milioane de doze au fost distruse din cauza unei greșeli de fabricație, relatează New York Times.

de Georgiana Dulgheru

la 01.04.2021, 01:07

15 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, distruse din greșeală la o fabrică din Baltimore. Transportul a fost oprit în SUA
- Profimedia
  • Transportul de vaccin  Johnson & Johnson a fost oprit temporar în SUA
  • O eroare umană la o fabrică din Baltimore a distrus 15 milioane de doze
  • Muncitorii au încurcat ingredientele din vaccin

Lucrătorii unei fabrici din Baltimore care produce două tipuri de vaccinuri împotriva coronavirusului au confundat accidental ingredientele acestora în urmă cu câteva săptămâni, distrugând aproximativ 15 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson. Greșeala a forțat autoritățile de reglementare să întârzie autorizarea liniilor de producție ale fabricii, scrie New York Times

Laboratorul din Baltimore este condus de Emergent BioSolutions, un partener care produce vaccin atât pentru Johnson & Johnson, cât și pentru AstraZeneca. Oficialii susțin că este vorba despre o eroare umană iar FDA investighează cazul. Incidentul a oprit transporturile de doze de Johnson & Johnson în Statele Unite iar compania a luat măsuri pentru un control mai mare asupra activității partenerului Emergent BioSolutions pentru a evita alte greșeli de fabricație. 

Episodul reprezintă o lovitură rușinoasă pentru Johnson & Johnson, în al cărui vaccin, ce funcționează într-o singură, s-au pus speranțele pentru accelerarea programului național de imunizare, scrie sursa citată. Eroarea de producție nu afectează dozele Johnson & Johnson care sunt în prezent livrate și utilizate la nivel național în SUA. Toate aceste doze au fost produse în Olanda, unde operațiunile au fost aprobate în totalitate de autoritățile de reglementare federale.

Toate transporturile de vaccin programate pentru luna următoare, adică zeci de milioane de doze Johnson & Johnson, urmau să vină de la uriașa fabrică din Baltimore.

Pe acelaşi subiect

Johnson & Johnson a anunțat că va livra Uniunii Europene primele doze de vaccin în aprilie

Primele doze ale vaccinului anticoronavirus Johnson & Johnson vor fi livrate în Uniunea Europeană începând din 19 aprilie, a anunat recent compania farmaceutică americană. Vaccinul Johnson & Johnson este al patrulea autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului, după cele produse de Pfizer-BioNTech, Moderna şi Oxford-AstraZeneca.

Pentru a permite creşterea producţiei şi a răspunde cererii, compania Johnson & Johnson a semnat în ultimele luni acorduri cu firme farmaceutice din Europa - cu Sanofi (Franţa), Catalent (Italia) şi IDT Biologika (Germania). Substanţa activă a vaccinului va fi furnizată de subsidiara Johnson & Johnson din Leyde (Olanda).

Uniunea Europeană a comandat 200 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, cu opţiunea a 200 de milioane de doze suplimentare. În al doilea trimestru din 2021, Uniunea Europeană ar urma să primească 55 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson. Acesta este primul vaccin anticoronavirus administrat printr-o singură doză. În România vaccinarea cu Johnson & Johnson ar urma să înceapă la jumătatea lunii aprilie, potrivit Ministerului Sănătății.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » 15 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, distruse din greșeală la o fabrică din Baltimore.Transportul a fost oprit în SUA