Primăria Capitalei vrea să investească peste 400 de milioane de euro în spitalele sale pentru a combate infecțiile nosocomiale
Primăria Capitalei vrea să investească peste 400 de milioane lei în spitalele pe care le administrează. Cei mai mulţi bani sunt destinaţi programelor pentru reducerea infecţiilor nosocomiale. Jumătate din bani vor fi investiţi pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale. 10 spitale din administraţie ASSMB ar putea primi, în total, 216 milioane de lei. Bani necesari în contextul în care doar anul trecut au fost suspiciuni de infecţii nosocomiale la peste 13.000 de pacienţi din spitalele municipalităţii.
De Andreea Milea la 31.10.2022, 22:34"Primăria vrea să acceseze fonduri europene pentru a îmbunătăți serviciile medicale din spitalele municipalității. Din suma totală, mai bine de jumătate, adică peste 200 de milioane de lei ar putea să ajungă la zece spitale din subordinea ASSMB pentru investiții privind reducerea infecțiilor nosocomiale. Dacă ne uităm la cifre, este mare nevoie de astfel de investiții și asta pentru că doar anul trecut peste 13.000 de pacienți din spitalele ASSMB au fost suspecți că au fost infectați cu astfel de bacterii. Cei mai mulți bani ar putea accesa Spitalul Colțea, peste 38 de milioane de lei, urmat de Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș", Colentina și Filantropia, acolo unde ar putea să ajungă la fiecare câte 37 de milioane. Toate proiectele vor fi depuse de ASSMB pentru ca fiecare spital în parte până la finalul lunii noiembrie, însă nu toate vor primi și banii, ci doar cele care se încadrează, adică doar proiectele eligibile. Primăria vrea să îmbunătățească spitalele din subordinea sa, să facă laboratoare cu ajutorul cărora să depisteze mult mai repede infecțiile intraspitalicești și să cumpere dispozitive pentru dezinfectarea cadrelor medicale. În plus, vor să refacă și circuitele din spitale astfel încât infecțiile să se răspândească mult mai greu. Sunt investiții care arată bine pe hârtie, însă le vom vedea doar dacă banii vor fi folosiți până în 2026", transmite Andreea Milea, reporter Observator.