Spital renovat, în dar pentru copiii bolnavi. Ambulatoriul a fost regândit, iar cabinetele vor arăta ca un tărâm de basm
Ambulatoriul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București va arăta de la anul la fel de bine precum o clinică privată. Fundaţia Mereu Aproape a început renovarea şi nu oricum. Ambulatoriul a fost regândit şi va fi amenajat astfel încât copiii care au nevoie de sănătate să uite de boală, iar medicii să simtă că sunt respectați pentru profesionalism și pasiune.
De Redactia Observator la 30.12.2021, 13:46Recepția, sălile de așteptare, cabinetele medicale vor prinde viaţă în Ambulatoriul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului din capitală. Proiectul a fost gândit de echipa Mereu Aproape împreună cu designerul de interior Alexandra Nicula și a fost avizat de conducerea institutului și de medicul epidemiolog care supraveghează dezvoltarea proiectului.
"În spatele meu, exact aici, vor fi girafa cu puiul, mama cu puiul şi în fiecare cabinet o sa fie câte o particică de poveste, cate o particică de vis. Aşa a apărut acest vis al nostru ca acest ambulatoriu cu toate cabinetele să devină un loc de basm, un tărâm de basm chiar dacă ăsta poate că nu este. Când te uiţi la piramida nevoilor spui: ne trebuie aparatură, curăţenie, un loc usor accesibil, o sală de aşteptare în care să existe distanţă ... Hai să facem mai mult decât atât. Hai să facem realmente un loc în care copilul să simtă că uită puţin de boală", spune Alessandra Stoicescu, preşedinte fundaţia Mereu Aproape.
"Tema proiectului a fost universul de basm. Am gândit practic personajele pe care copiii le visează şi ar dori să fie în preajma lor zi de zi. Aici avem un spaţiu care deserveşte două cabinete, două zone de lucru cât şi o zonă de aşteptare pentru cei mici, interactivă, astfel încât să depăşească frica şi stresul", arată Alexandra Nicula, designer de interior Art Interiors.
Două sentimente pe care, de regulă, micii pacienţi şi părinţii le încearcă de câte ori trebuie să intre într-un spital. "E un concept inovator, probabil e primul de acest fel într-un spital de copii şi îşi doreşte să schimbe filosofia în care trebuie tratată starea de sănătate. Acest proiect îşi doreşte să aducă sănătatea şi cu o creştere a calităţii vieţii, cu o mică bucurie, adică să nu mai vină copiii speriaţi", a explicat Conf. Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie INSMC.
- Cadouri de Crăciun pentru elevii silitori. Zeci de pachete pentru copiii de la Școala nr.1 din Dor Mărunt
- Surprize pentru copiii din România și Diaspora, în ianuarie. Școala FDVDR pregătește o nouă serie de cursuri
- După doi ani de școală online, elevii unei comune din Ialomița învață în cel mai performant laborator din județ
Ambulatoriul a fost complet regândit şi modernizat
Întreg ambulatoriul a fost regândit. S-au luat în calcul compartimentări, extinderi, flux de lucru, accesibilitate, comunicare, lumină naturală și artificială, sunet ambiental, forme și culori. Cabinetul va fi împărţit în două, cu o partiţie transparentă astfel încât să delimiteze spaţiul şi să creeze o intimitate. Am folosit culoarea verde pentru că are o semnificaţie specială. Este o culoare liniştitoare. Mulţi din pacienţii care vin la noi au nevoie fie să se reîntoarcă des, de aia te poţi întoarce cu drag într-un loc dacă îţi e prietenos.
Spaţiul a fost refăcut şi regândit complet de la ceea ce priveşte poziţionarea mobilierului cât şi apartatura necesară. De care este mare nevoie, mai ales că la Ambulatoriul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei și Copilului din capitală ajung anual copii din toată țara.
Proiectul fundației Mereu Aproape este susținut de Hidroelectrica, Banca Transilvania, CEC Bank, TeraSteel, de alte companii preocupate de sănătatea copiilor din România și a reunit creativitatea și priceperea partenerilor Art Interiors, CoArtCo, AMMO Design Solutions și VLAdiLA. Cine dorește să devină parte a acestui proiect unic poate dona prin plată cu cardul ori prin transfer bancar în conturile Fundatiei Mereu Aproape. Românii din străinătate pot contribui și ei la modernizarea sistemului medical de stat din țara natală donând online sau prin paypal.