Antena Meniu Search
x

Video Fundația Mereu Aproape, ajutor pentru bolnavii post-COVID. Sandra Stoicescu: Primul centru complet de recuperare post-Covid

Infectia COVID-19 este mai mult decât o boală respiratorie. Da, face ravagii în primul rând în plămânii victimelor, dar în multe cazuri boala a lăsat semne şi pe cordul pacienţilor, le-a afectat ficatul sau rinichii.

de Redactia Observator

la 17.03.2021, 14:34

Vezi și

Unii dintre ei au acum probleme cu vederea, alţii au rămas cu sechele vizibile pe piele. Sunt pacienţi care au pierdut masă musculară, care au rămas cu dureri de articulaţii. Pe mulţi i-a afectat emoţional, pe câţiva, chiar mental.

Oboseală cronică, vedere înceţoşată, probleme de respiraţie, dureri musculare. Depresie, anxietate sau gânduri suicidare. Cam asta este paleta de afecţiuni cu care luptă pacienţii, chiar şi luni de zile după testul negativ.

"Putem vorbi despre acest centru care este unul dintre proiectele de care ne ocupăm în acest an la Fundaţia Mereu Aproape, în prima jumătate a anului, vrem să ajutăm ca acolo la Runcu, un colţ de Rai absolut fabulos, o echipă minunată să apară, să se nască primul centru complet 360 de recuperare post-Covid.

Încheiem un an de pandemie, acolo, în Gorj, avem şi primul caz de coronavirus. Mi-aş dori să nu mai vorbim de această boală, dar mai sunt multe de făcut până atunci. Însă noi ne întoarcem la Fundaţia Mereu Aproape către nevoile omului, către pacient, către noi.

Am trecut prin boală, alături de toată familia, ştiu care sunt emoţiile, ştiu care este sentimentul de nesiguranţă care-l ai, nu ştii ce se va întâmpla în următoarea oră, nu ştii care vor fi sechelele, nu ştii cât de greu va fi pentru tine, dar mai ales pentru copilul tău, pentru părintele tău, pentru soţul tău, pentru ceilalţi şi ce se va întâmpla. Această lipsă de răspunsuri ne afectează pe toţi.  Va apărea un centru cu toată aparatura", a declarat Sandra Stoicescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Fundația Mereu Aproape, ajutor pentru bolnavii post-COVID. Sandra Stoicescu: Primul centru complet de recuperare post-Covid