Un post de medic dintr-un oraş din Galaţi s-a ocupat după 15 ani: "Cu drag am acceptat să vin"
Să găsești medici care să lucreze în spitalele orășenești a devenit o misiune aproape imposibilă. În unele unităţi, conducerea le pune angajaţilor la dispoziţie servicii speciale de lucru, dar nici aşa nu reuşesc să atragă candidaţi. Așa se întâmplă și într-un spital din judeţul Galați, unde un post de medic neonatolog a fost ocupat după 15 ani în care a fost vacant.
De Adrian Obreja la 12.01.2023, 08:40Beatris Stan este primul medic neonatolog de la spitalul din Târgu Bujor, după 15 ani.
Beatris Stan - medic neunatolog: Având toate condiţiile aici şi ştiind că e nevoie, chiar cu drag am acceptat să vin. Acum noi sperăm să ne putem descurca cât mai bine aici, cu ceea ce avem, pentru că dotare chiar avem.
Post de medic ocupat după 15 ani
Acum, bebeluşii care vin pe lume prematur au o șansă în plus la viață. Noul medic neonatolog a asistat deja la prima naştere.
- Virgil Musta, acuzat de conflict de interese. Firma la care este asociat a încheiat un contract cu spitalul din...
- Produsele apicole, tot mai căutate în sezonul virozelor. Medicii trag un semnal de alarmă: "Nu se tratează doar...
- "Înjurau, am fost împinsă". Misiune imposibilă pentru Denisa Ionescu, un medic din Constanţa împiedicat să...
Beatris Stan - medic neunatolog: Naştere naturală, bineînţeles. Copilul a ieşit foarte bine, greutate mare, 4,1 kg, băieţel.
Victoria Gheonea, manager spital: Până acum bebeluşii născuţi prematur şi cei cu complicaţii erau transferaţi la Galaţi, la maternităţile din Galaţi. Era vorba de ambulanţe speciale, cu incubatoare, însoţite de medici şi era vorba de un timp care putea să facă diferenţa între viaţă şi moarte.
Deşi spitalul a fost dotat cu aparatură de ultimă generaţie, medicii nu se înghesuie să lucreze aici. În secţia de chirurgie există medic, dar nu și anestezist.
Ştefan Chicoş - medic chirurg: Cazurile care erau mai complicate le rezolvam aici parţial şi după la trimiteam la Galaţi.
Beatris Stan - medic: Nu lipseşte nimic sub aspectul ăsta al dotării cu echipamente medicale, doar un medic.
Pentru a păstra personalul pe care îl are deja, conducerea spitalului îi pune pe medici pe primul plan. Multora dintre ei le asigură transport gratuit de la Galați până la serviciu.
Adrian Obreja - reporter Observator: Medicii personal TESA şi chiar managerul spitalului vin zilnic cu acest microbuz la serviciu şi pleacă înapoi la Galaţi.
În spital sunt cinci secții și opt medici, asta deşi unitatea asigură servicii medicale pentru 60 de mii de oameni din centrul județului.