Antena Meniu Search
x

Virgil Musta, acuzat de conflict de interese. Firma la care este asociat a încheiat un contract cu spitalul din Timișoara unde este șef de secție

Unul dintre cei mai cunoscuţi medici din perioada pandemiei, Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului "Victor Babeş" din Timişoara este acuzat de conflict de interese. Agenţia Naţională de Integritate susţine că firma la care medicul şi fratele său erau asociaţi a încheiat un contract de servicii cu spitalul la care lucra Virgil Musta.

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 14:56

Vezi și

În noiembrie, Musta a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, într-un dosar legat de folosirea resurselor aceluiaşi spital de stat, în beneficiul clinicii sale private. Musta ar fi determinat trei asistente medicale să recolteze probe pentru testele COVID la firma la care era asociat, deşi cele trei erau în timpul programului de la spitalul public. 

Medicul Virgil Musta, bănuit de Agenția de Integritate de conflict de interese

Virgil Musta, unul dintre cei mai cunoscuţi medici din perioada pandemiei de COVID-19, a fost declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în conflict de interese. Musta este în prezent şef al Secţiei Boli Infecţioase II în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara.

Potrivit unui comunicat al ANI, la data de 20 iulie 2020, societatea comercială în cadrul căreia Virgil Musta şi fratele acestuia deţin calitatea de asociat şi funcţia de medic primar, iar soţia lui este medic specialist a încheiat un contract de prestări servicii medicale şi actele adiţionale aferente cu spitalul în cadrul căruia Musta exercită funcţia de şef secţie, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din acelaşi act normativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Virgil Musta, acuzat de conflict de interese. Firma la care este asociat a încheiat un contract cu spitalul din Timișoara unde este șef de secție