Antena Meniu Search
x

Video Produsele apicole, tot mai căutate în sezonul virozelor. Medicii trag un semnal de alarmă: "Nu se tratează doar cu siropuri sau tincturi"

În plină criză de medicamente, când valul de viroze şi gripă ne ameninţă la tot pasul, oamenii încep să caute soluţii în medicina alternativă. Astfel, produsele apicole sunt tot mai căutate de cei care vor să îşi întărească imunitatea sau să grăbească vindecarea. În ajutor vin şi ceaiurile de plante. Atenţie, însă, medicii spun că oricât de benefice ar fi pentru organism, odată ce avem simptome de boală, vizita la medic este obligatorie. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 11.01.2023, 17:07

Vezi și

Lungu Florin, apicultor: Descăpăceala şi ea e foarte bună, e singurul produs care conţine venin de albine în starea lui naturală, este bună pentru sinuzită. Polenul e super bun pentru imunitate, șapte antibiotice naturale conţine polenul de albine. 

Sunt doar câteva dintre produsele apicole cu un aport important in creșterea imunității. Iar pe fondul numărului mare de cazuri de gripă și viroze tot mai mulți le caută.

Lungu Florin, apicultor: Toată lumea asta spune: ceva pentru răceală, daţi-mi ceva pentru răceală. Şi eu asta le recomand, siropul de cătină, tinctura de propolis şi polen, combinată cu mierea de albine, mierea de tei. 

Clara Mihociu, reporter Observator: De departe cel mai căutat, dar şi cel mai scump produs apicol, este laptişorul de matcă. 30 de grame costă 30 de lei, şi se consumă un gram pe zi. Fie amestecat cu miere de albine, fie consumat propriu zis. Există de altfel, şi astfel de mix-uri apicole, la fel de căutate. Acesta are miere, polen şi propolis. Toate ne ajută la imunitate, dar ne oferă şi un plus de energie. 

Pe acelaşi subiect

La mare cautare zilele acestea sunt și ceaiurile, în special cele care ajută în combaterea răcelilor.

Teodor Robu, Profesor USV Iași: Măceşele care se pot consuma şi acum într-o formă foarte simplă, şi anume măceşele de seara pot fi puse într-o cană mare cu apă şi lăsate până dimineaţa, apoi strecurate foarte atent, dar sparte în prealabil, şi dimineaţa se poate bea acea cană de apă.

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la produsele naturiste

Astfel de produse pot fi folosite cel mult ca suplimente alimentare și nu pot înlocui tratamentul de specialitate.

Dr. Florin Rosu, Spitalul de Boli Infecțioase: Aceste viroze respiratorii nu se tratează doar cu cu siropuri sau cu tincturi naturiste pe care le achiziţionăm de la magazinele de profil, desigur acestea sunt ca un tratament adjuvant, în schimb tratamentul recomandat de un medic specialist este esenţial.

În ultima săptămână, doar la Iaşi numărul cazurilor de infectări cu gripă și viroze a crescut cu peste 55%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Produsele apicole, tot mai căutate în sezonul virozelor. Medicii trag un semnal de alarmă: "Nu se tratează doar cu siropuri sau tincturi"