50 de mii de mame românce AU ÎNCERCAT SĂ PĂCĂLEASCĂ STATUL prin declararea unor VENITURI FICTIVE!
Este ancheta la Ministerul Muncii după ce mai multe femei au încasat indemnizații uriașe pentru creșterea copilului. Se pare că 50 de mii de românce au încercat să păcălească statul prin declararea unor venituri fictive.
De Redactia Observator la 19.05.2017, 20:07Este ancheta la Ministerul Muncii după ce mai multe femei au încasat indemnizații uriașe pentru creșterea copilului. Se pare că 50 de mii de românce au încercat să păcălească statul prin declararea unor venituri fictive.
Mamele care trebuie acum să restituie bani statului român sunt cele care au obţinut venituri şi din alte surse, nu doar din contractele de drepturi de autor, declarate şi impozitate. În acest caz, sunt peste 50 de mii de mame în România.
Iar metodele folosite pentru a păcăli statul au fost mai multe. De exemplu, dacă o mamă avea un contract pe drepturi de autor, mai semna o colaborare cu firma unui apropiat. Evident, pe mulţi bani. Bani pentru care plătea impozit, dar pe care nu-i vedea niciodată.
Se îmbogăţea însă când venea indemnizaţia pentru creşterea copilului. La 10 mii de lei primiţi ficitiv prin colaborare, indemnizaţia era undeva la 8 mii 500 de lei.
Asta, în condiţiile în care, pentru un salariu de aproximativ 3 mii de lei, indemnizaţia nu depăşeşte 2 mii 500 de lei.
Iar oficialii susţin că ar mai exista o tactică folosită - vânzarea locuinţelor. O situaţie foarte gravă, care poate duce şi la deschiderea unor dosare penale pentru mămici.
Discutăm despre o infracţiune de fals, apoi de uz de fals, nu ultimul rând fals in declaratii oficiale si in ultimul rand si in ultimul rand de spălare de bani.
Au fost cazuri în care prin astfel de artificii unele mămici au primit indemnizaţii şi de zeci de mii de euro. Lunar.
Verificările se fac la sfârşitul anului fiscal, când ANAF poate să le ceară banii înapoi mamelor.
Nebunia indemnizaţiilor din România nu se opreşte aici. O mamă a câştigat în primă instanţă dreptul de a primi indemnziţie dublă pentru că are gemeni.
Până acum statul dădea o sumă fixă de 1.200 de lei în aceste cazuri.
În acest moment, există 600 de părinţi care primesc sume de peste 10 mii de lei pentru creşterea copilului şi peste 100 de mii care încasează de la stat indemnizaţia minimă, adică 1.200 de lei.