Agroturismul, o afacere de succes în satul Sibiel
Agroturismul din România se dezvoltă cu paşi mici, dar aparent sigur! Cu toate acestea, într-o localitate din judeţul Sibiu, oamenii se ocupă de aşa ceva încă din anii '70. Şi au reuşit să-şi fidelizeze oaspeţii, astfel că majoritatea revin în Sibiel ori de câte ori se poate.
De Redactia Observator la 18.03.2019, 17:52Agroturismul din România se dezvoltă cu paşi mici, dar aparent sigur! Cu toate acestea, într-o localitate din judeţul Sibiu, oamenii se ocupă de aşa ceva încă din anii '70. Şi au reuşit să-şi fidelizeze oaspeţii, astfel că majoritatea revin în Sibiel ori de câte ori se poate. Nu regretă nicio secundă, atât timp cât simt că fac parte dintr-o familie primitoare, au parte de linişte, dar şi de mâncare tradiţională absolut delicioasă.
Un pâlc de case cu acoperişuri roşiatice şi cărămizii, aşezate apropiat una de cealaltă, şi o piaţetă centrală peste care domina turla bisericii din oraş. Aşa arată de sus Sibielul, cel mai vechi sat agroturistic din ţară.
Încă de acum aproape 50 de ani, sătenii au înţeles că pot trăi din agroturism. Motiv pentru care aproape toţi îşi deschid porţile caselor turiştilor, indiferent din ce ţară vin.
Localnicii au avut, însă, grijă să nu renunţe şi la tradiţiile lor. Sunt şi cazuri în care turiştii care au vizitat Sibielul nu au vrut să se mai întoarcă la casele lor. Giovanni, un jurnalist italian, este un astfel de exemplu.
Pentru cei care vor să experimenteze Sibielul pentru prima dată, o noapte de cazare costă între 70 şi 150 de lei.