Antena LIVE

Curs valutar

Alexandra, o poliţistă de la Brigada Rutieră, a murit de cancer la 41 de ani. "Îi părea nespus de rău că se duce". Doi copii minori au rămas fără mamă

Alexandra Iordache, o poliţistă de la Brigada Rutieră din Bucureşti, a murit la 41 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul.

De la 13.05.2021, 16:19
WhatsApp
Galerie (2)
Alexandra, o poliţistă de la Brigada Rutieră, a murit de cancer la 41 de ani. "Îi părea nespus de rău că se duce". Doi copii minori au rămas fără mamă Facebook

Toţi, atât colegii, cât şi familia, şi-au unit eforturile pentru ca femeia, mamă a doi copii, să beneficieze de cel mai bun tratament.

A luptat mult pentru copiii ei, dar şi pentru cei care au înconjurat-o cu multă iubire. Dar nu a fost suficient. Deşi i-a părut rău că se duce până în ultima clipă, Alexandra a obosit în faţa cumplitei maladii şi a cedat.

Doi copii de 6 şi 8 ani au rămas fără mama lor.

Bogdan Bănică, președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, a fost cel care a anunţat moartea Alexandrei.

Pe acelaşi subiect

A pierdut lupta cu necruţătorul cancer

“Am rămas cu toții împietriți la aflarea cumplitei vești. Colega noastră din cadrul Brigăzii Rutiere, Alexandra Iordache, a pierdut lupta cu cancerul.

Încă de când a aflat cumplitul diagnostic, Alexandra a început să lupte din răsputeri, fiind încrezătoare că va supraviețui. Tratamentul fiind unul foarte costisitor, familia, colegii și prietenii s-au mobilizat încercând să o ajute. Au fost organizate evenimente sociale, culturale și sportive pentru a o sprijini, toate acestea fiind mediatizate la nivel național. HOPE RUN for Alexandra.

Cu toate acestea, se pare că îngerii aveau nevoie de ea în cer, așa că Dumnezeu a chemat-o la el. Mult prea devreme, la doar 41 de ani. Fire veselă și optimistă, reușea să aducă zâmbete pe chipurile tuturor celor cu care interacționa. Avea o energie aparte, își adora copilașii, își iubea mult familia și profesia, aceea de polițist rutier.

„Îi părea nespus de rău că se duce…până în ultima clipă a spus că îi pare nespus de rău”, mi-a povestit prietena ei cea mai bună, a scris Bogdan Bănică pe blogul său.

Povestea tristă a Alexandrei din momentul diagnosticului crunt

“Să presupunem că de câteva zile vă simțiți rău, vă doare un picior sau o mână ori pur și simplu vă simțiți obosiți. Ce faceți? Sigur nu vă duceți imediat la medicul de familie. Luați un medicament care îl aveți în casă și vedeți că nu vă trece. Atunci dați o fugă pe la farmacie, poate vă dă farmacistul o vitamină să vă reveniți. Mai vorbiți cu un prieten cu o prietenă care vă recomandă un tratament naturist. Așa trec aproape două sau trei săptămâni și constatați că medicamentele și tratamentele naturiste nu au avut niciun efect. Vă hotărâți să mergeți la medicul de familie, faceți programare așa mai trec trei-patru zile. Medicul de familie vă consultă și vă dă o trimitere la un internist. Dacă aveți noroc în cinci zile găsiți un loc liber și mergeți la consult. Acesta vă dă un set de analize pe care le faceți și așteptați rezultatul în alte zece sau mai multe zile.

Cu rezultatele mergeți la medicul internist care după ce consultă rezultatele vă face o trimitere la oncologie. Acum este momentul în care începeți să vă îngrijorați, dar nu prea tare, vă spuneți că probabil a greșit medicul, eu nu pot să am așa ceva. La oncologie dai peste o doctoriță amabilă care se uită peste analizele tale și îți spune că trebuie să mai faci și un RMN. Afli că pentru a face acest RMN trebuie să aștepți aproximativ 6 luni, dacă vrei să fie decontat. Ce faci în situația asta? Alegi varianta să mergi la privat și reușești să te programezi în 1-2 zile.

Cu rezultatele te întorci la doctorița drăguță de la oncologie care îți spune că mai trebuie să faci și o biopsie. Din nou, reiei traseul la privat și faci și această analiză, rezultat care durează 20 zile. Când acesta vine, mergi din nou la oncologie, iar doctorița drăguță te întreabă de familie, de copii și îți spune că trebuie să faci un tratament o dată la 3 săptămâni și într-un plic îți dă raportul medical, iar la diagnostic menționează: melanom malign gradul IV.

Ce faci în acele clipe? Simți cum cerul pică pe tine și nu mai auzi nici vorbele medicului, numai un țiuit în urechi. Te gândești la copii, la părinți la toți cei dragi. Apuci să bâgui către doctorița drăguță – De la ce? De ce eu?, iar aceasta deja cu zeci sau sute de pacienți care i-au trecut prin cabinet, unii fiind chiar rudele ei, se uită la tine cu o privire rece și îți răspunde cu vocea stinsă ”Dacă aș știi de la ce, aș fi câștigat premiul Nobel pentru medicină!”

Ieși din cabinet năuc de tot ce ti-a spus medicul! Ajungi acasă și începi să cauți pe net.

Afli că toată lumea a plecat în Turcia sau în Austria pentru second-opinion. Te hotărăști să pleci și tu. Totodată nu vrei ca lumea să afle despre problemele tale, poate nici nu sunt adevărate, îți spui. Așa mai trec 2 săptămâni, până îți faci formele, pașapoarte etc.

În Turcia la Anadolu îți dă același diagnostic și îți spune că trebuie un tratament de cel puțin 2-3 luni, care costă 23.000 de EU pe lună. O sumă extraordinar de mare pentru tine. Nu mai știi ce trebuie să faci, prima dată vorbești cu familia, ar vrea să te ajute dar nu dispun de acești bani. Te uiți în ochii copiilor tăi și vezi că ai pentru ce să lupți, vrei să-i vezi mari mergând la școli, iar apoi să joci la nuntă. Atunci te hotărăști să ceri ajutor la colegi, la prieteni, la necunoscuți.

Constați cu bucurie și surprindere câți oameni îți sar în ajutor!”

„Rămâne un gol imens în urma ta, Alexandra, și știm că sufletul tău bun ne va veghea de undeva de sus. Odihnește-te în pace, draga noastră colegă… ”

Monica Palade

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021. ...

brigada rutiera cancer
Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Conacul istoric din România care a ajuns în paragină. Nume mari ale țării au...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Premieră în bătălia pentru Cotroceni. Sociolog din Elveția: „Candidații...
Adevărul
Publicat 22.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se...
CaTine
Publicat 22.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
„Geoană, Ciolacu… Ciucă… George Simion… Și femeia aia, cum o...
libertatea.ro
Publicat 22.11.2024
Selena Gomez își vede viitorul alături de Benny Blanco: „Este cel mai sigur...
ZU
Publicat 22.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți...
Deparinti
Publicat 22.11.2024
Amnistia fiscală ratează țintele Guvernului. Câștigurile imaginate...
ziare.com
Publicat 22.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Medicool
Publicat 22.11.2024