Directorii marilor companii caută soluţii pentru a-şi readuce angajaţii la muncă, în siguranță
Relaxarea nu e pentru toată lumea. Directorii marilor companii sunt acum în faţa altor provocări. Dacă în urmă cu două luni se întrebau cât de productivi vor fi angajaţi care muncesc de acasă, acum caută soluţii pentru a-i aduce în siguranţă la serviciu.
De Redactia Observator la 15.05.2020, 22:06- Circa 70% dintre angajații companiilor de top își doresc să muncească, în continuare, de acasă.
- Companiile, obligate să investească mii de euro în măsuri de siguranță.
Incertitudinea perioadei următoare îi determină să amâne ziua în care vor umple iar birourile cu angajaţi.
În Pipera, unde lucrează sute de mii de corporatişti, prima zi de relaxare a fost ca prima zi de izolare. Printre clădirile din sticlă, abia dacă s-a zărit câte o maşină. Sau angajaţi care să se grăbească să ajungă la birou.
Georgiana, angajat companie IT: Ieri am primit un e-mail în care se menţiona faptul că sediile noastre rămân închise şi că vom continua "work from home" până la o nouă notificare din partea companiei.
O decizie pe care au luat-o multe companii din cauza incertitudinii şi a regulilor stricte impuse de autorităţi.
Patronii firmelor care au cel puţin 50 de angajaţi trebuie să îi cheme la serviciu şi să le dea drumul oamenilor acasă la intervale de minimum o oră şi în tranşe de cel puţin 20%.
Georgiana Oltean, reprezentant parc de business: În această clădire, traficul înainte de pandemie era de 30 de mii de persoane pe zi. Avem 14 clădiri în portofoliu. Şi un număr impresionant de oameni pe care îi aşteptăm să se întoarcă la muncă. Cu siguranţă se va lucra în shifturi, vor fi oameni care vor veni între 8 şi 12 la serviciu. Sunt oamenii care vor continua să lucreze de acasă. Cel puţin oamenii care sunt în situaţii speciale, cu boli cum ar fi diabet, boli care le-ar pune viaţa în pericol.
Şi dacă teoria e cunoscută, practica rămâne provocarea cea mai mare. Pentru că în spaţiile deschise, unde au birourile angajaţii, trebuie luate măsuri de siguranţă. Iar pentru asta e nevoie de o investiţie de cel puţin 2.000 euro. Reprezentanţii celor mai mari companii din ţară încă încearcă să găsească soluţii pentru perioada următoare.
Georgiana, angajat companie IT: Ne adaptăm cu brio la acest lucru şi suntem foarte productivi. Se tinde spre a ni se oferi oportunitatea să lucrăm de acasă timp îndelungat de acum încolo, chiar şi după redeschidere.
Ceea ce aproape 70% dintre angajaţi şi-ar dori. Puţini sunt cei care se aşteaptă să revină la birou. Dacă dorinţele lor se vor concretiza, este foarte posibil ca această zonă, de altfel cea mai aglomerată din Bucureşti, să rămână aşa cum o vedeţi acum pentru cel puţin câteva luni.