Noile autobuze RATB au ajuns în service înainte de a ieși pe traseu. Şoferii se plâng că au probleme
Cele mai noi autobuze cumpărate de Primăria Capitalei intră în reparaţii înainte să iasă pe traseu. Şoferii Regiei de Transport se plâng că au mai multe probleme.
De Redactia Observator la 22.11.2018, 23:10Cele mai noi autobuze cumpărate de Primăria Capitalei intră în reparaţii înainte să iasă pe traseu. Şoferii Regiei de Transport se plâng că au mai multe probleme. Cei mai corpolenţi nu încap pe scaun şi nici nu ajung la butoanele de pe bord. Iar în oglinzile retrovizoare, abia se vede. Autorităţile spun că autobuzele vor fi reparate pe cheltuiala producătorului.
Patruzeci de autobuze noi au ajuns în Bucureşti, însă niciunul nu a fost încă pus în circulaţie. Multe dintre ele au fost trimise la reparat, după ce mai mulţi şoferi ai Societăţii de Transport Public s-au plâns că vehiculele au probleme.
Șofer Societatea de Transport Public: Scaunul nu se reglează cum trebuie, nu poţi să dai scaunul în spate, deci şoferii mai corpolenţi nu au loc la volan. Dacă dai scaunul în spate, că au găurit podeaua şi au încercat să dea scaunul în spate, nu mai ajungi la bord.
Pe lângă scaunele neîncăpătoare, autobuzele nu au buton de oprire, ceea ce înseamnă că, la semafor, şoferii trebuie să ţină frâna apăsată. Iar vizibilitatea în oglinzile retrovizoare este foarte scăzută, mai spun angajaţii.
Șofer Societatea de Transport Public: În momentul când şoferul nu poate să conducă fără probleme, automat nu se mai poate concentra la condus şi poate pune în pericol călătorii. Deci cine a luat autobuzele astea, le-a luat după ureche.
Reprezentanţii Primăriei Capitalei confirmă existenţa problemelor şi spun că reparaţiile sunt făcute pe cheltuiala producătorului turc, în România.
Mihai Teodorescu, directorul Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti: "După rezolvarea acestor funcţionalităţi în conformitatea cu colegii de la STB, vor fi pregătite de pe linia de producţie".
În schimb, călătorii vor avea tot confortul, spun autorităţile. Autobuzele sunt dotate cu prize USB pentru încărcarea telefoanelor, dar şi internet. În timpul călătoriei, bucureştenii vor vedea pe ecrane ora exactă la care vor ajunge în staţiile următoare. În plus, fiecare vehicul are GPS.
Gabriela Firea: "Având acest GPS, va putea ştii fiecare călător unde se află fiecare autobuz, care este timpul de aşteptare în staţie pentru a veni autobuzul şi pentru a avea o călătorie confortabilă".
Încă 60 de autobuze urmează să ajungă în Bucureşti până la sfârşitul lunii. În total, au fost achiziţionate 400. Investiţia se ridică la 100 de milioane de euro.