Aventură prin meniurile de pe litoral. Câţi bani vă scot din buzunare mâncărurile exotice de la malul mării
Turismul la mare poate fi şi un turism de aventură. Mai ales când încercăm feluri exotice de mâncare la restaurant.
De Redactia Observator la 20.07.2018, 22:20Turismul la mare poate fi şi un turism de aventură. Mai ales când încercăm feluri exotice de mâncare la restaurant. Unele preparate arăta înspăimântător, însă gustul poate surprinde.
Pe blatul de gătit arată fioros, dar în farfurie este o senzaţie. Snapperul roşu trebuie gătit însă cu multă precizie pentru a obţine gustul optim.
Adrian Zeglea, chef: "Se pun ingredientele într-o pungă, se videază, se sigilează, cu arome, cu ulei de măsline, cu usturoi."
Pentru a se accentua caracterul exotic al peştelui, se pregăteşte un sos din portocală, mango, zeamă de lămâie şi papaya. Răpitorul este gătit într-un aparat special, la o temperatură constantă.
Din peştele fioros au rămas câteva pacheţele bine ornate. Răpitorul se serveşte pe o jumătate de cochilie de scoică, alături de fructe exotice şi un sos de portocale. Clienţii îl privesc iniţial cu reţinere.
Din Oceanul Indian trecem la balta românească. Puii de baltă, adică picioarele de broască, sunt gătite pane. Reţeta este simplă. Picioruşele se tăvălesc prin făină, pesmet şi ou şi se pun la prăjit. Platoul sperie însă multă lume.
Reacţiile diferă când vine vorba despre homar. Crustaceul cu cleşti ameninţători pare să fie mai pe placul românilor.
Gustul dulceag este natural, iar homarul nu necesită altă gătire decât fierberea.
Broaşte şi homar. Sunt cele două reţete pe care reporterii Observator şi-au făcut curajul să le testeze astăzi. Pe cât este de spectaculos în farfurie homarul, pe atât este şi de gustos.
Dacă vreți să încercați astfel de delicatese, veţi achita o notă de plată de până la 100 de lei pentru o porție.