Băile de la Ideciu de Jos, oază de linişte şi sănătate: Este fantastic să simţi mirosul pădurii, al apei, al sulfului, al sării. Totul e la superlativ
Şi cum concedii sunt toată vara, rămânem în stare de vacanţă şi vă dăm câteva idei. Astăzi mergem într-un loc în care natura îşi păstrează încă bogăţiile de la origini, iar oamenii trăiesc în armonie perfectă cu mediul înconjurător. Este vorba despre satul Ideciu de Jos, care pe lângă pesajele fascinante ascunde şi adevărate comori. Izvoare cu apă sărată şi băi de nămol. Nu e de mirare că de aproape un secol oamenii aleg să îşi petreacă aici vacanţa.
De Sorin Tanţoş la 23.06.2021, 18:18- Ce vor românii de la România? Fii parte a campaniei Observator. Spune-ne ce vrei TU de la România printr-un video de 30 de secunde
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Cât economisim dacă punem deoparte 1 leu pe zi, timp ce 5 ani. Cum să împărţim banii ca să nu trăim de la o lună la alta
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Atestat documentar în 1319 micul sat de pe malul Mureşului ascunde o comoară. Izvoare cu apă sărate. De-a lungul anilor localnicii au folosit darul naturii în gospodărie, iar din 1920 apele sărate au devenit şi prilej de relaxare atunci când a fost deschis pentru prima dată ştrandul. De atunci şi până acum generaţii întregi s-au bucurat de apele sărate.
Totul, totul natural. Dacă vă uitaţi în jur sunt foarte mulţi pomi. Este un beneficiu, este aerul curat. Să simţi mirosul pădurii, mirosul apei, mirosul sulfului, al sării, este fantastic. Totul e la superlativ. Apa termală caldă, numai plăcută să stai în apă, sărată, sarea acceptabilă.
Închis din cauza pandemiei ştrandul se bucură acum de o mare căutare atât în rândul celor care abia au aflat de existenţa lui, dar şi în rândul turiştilor care şi-au făcut deja un obicei din a se relaxa în apele sărate.
N-am mai venit de 2 ani, anul trecut fiind închis cu pandemia. Era lumea mai relaxată. Acum şi stresul ăsta după pandemie. Fiecare se protejează.
- Mocăniţa din Apuseni, una dintre cele mai inedite atracţii pentru turiştii care vor să descopere peisaje de basm
- Zeci de mii de oameni în vacanță pe litoral, la început de sezon estival. Prețuri accesibile în luna iunie
- Barajul Vida, micul paradis din județul Bihor. Apa lacului își schimbă culoarea în funcție de anotimp
Ștrandul dispune de patru bazine cu apă sărată, de la bazine pentru copii, până bazine de 2 m adâncime, nămol, zonă de nudism, spațiu verde, dar şi o mică plajă cu nisip. Nămolul terapeutic din Ideciu este şi el foarte căutat.
E mai bun ca la Sovata nămolul. Am avut o cunoştinţă care umbla la Techirghiol, cu ani buni înainte. Şi o dată un doctor l-a întrebat: Domne, de ce veniţi atâta drum până aici, când acolo lângă Reghin aveţi la Ideciu de Băi cel puţin la fel de bun ca ăsta, dacă nu mai bun. Am încercat cu tot felul de alifii, dar nimic nu m-a ajutat. Nămolul ăsta m-a ajutat.
În viitor edilul localităţii doreşte să extindă ştrandul şi să ofere mai multe beneficii vizitatorilor, astfel încât localitatea să devină staţiune turistică.
Lucian Feier primar Ideciu de Jos: Din anul 2015 aşa cum am spus am început o reabilitare totală a ştrandului din localitate şi desigur această reabilitare continuă în fiecare an.
Ștrandul este deschis zilnic între orele 8:30 și 21:00, iar preţul de intrare este de 15 lei pentru adulţi şi de 5 lei pentru copii.