Video Barajul Vida, micul paradis din județul Bihor. Apa lacului își schimbă culoarea în funcție de anotimp
Un nou episod din campania "Stare de vacanţă", cea care vă dezvăluie locuri inedite din ţara noastră. Astăzi poposim pe meleaguri de basm, în Luncasprie. În mijlocul unui peisaj încă sălbatic, departe de tumultul cotidian, se află Barajul Vida, unic în Europa datorită deversorului în formă de pâlnie. Spectaculoasă este şi apa lacului care își schimbă culoarea în funcție de anotimp. Turişti din toată ţara vin aici să se bucure de linişte şi pentru o fotografie perfectă.
Într-o zonă deluroasă din județul Bihor se ascunde un peisaj de poveste, un loc tainic e o frumusețe care îți taie respirația... lacul Vida.
Apa lacului își schimbă culoarea în fiecare anotimp, în funcție de nuanțele pădurii ce o înconjoară. Primăvara este de un verde intens, toamna turcoazul pune stăpânire pe lac, iar iarna apa are tente albăstrui. Deşi în zonă scăldatul este interzis, mai mulţi curajoși au profitat de temperaturile ridicate și s-au răcorit în apa lacului. Agăţaţi de câte o liană, tinerii s-au întrecut în sărituri.\
- Ciolacu anunţă o finanţare de 615 milioane de euro de la Comisia Europeană: "Vor exploata minerale pe care se bat...
- Cod roșu de vijelii în două județe din țară, până la ora 16:30. Vântul va sufla cu peste 100 km/h. Vor fi...
- Trei maşini, avariate la Oradea din cauza vântului puternic. Crengi groase, smulse şi azvârlite de rafale
- Tânăr de 25 de ani din Bihor, arestat pentru pornografie infantilă. A cerut unei fete de 12 ani poze explicite şi...
- Despăgubiri de 1,3 milioane € după ce un şofer beat a ucis pe trecere un băiat de 12 ani, în Oradea
Zona este în continuă dezvoltare, iar primarul comunei Dobreşti promite noi atracţii pentru turişti.
Florin Copos, primar Dobrești: O să depunem un proiect pentru un ponton de vreo 1000-1500 de metri pătraţi pe colţul lacului acolo, unde vom avea hidrobiciclete, tiroliană între cei doi versanţi.
Cei care ajung aici pot vizita şi defileul Cheile Vida dar şi peşterile din zonă. Nou-descoperită de speologi este pestera falsificatorilor de bani. Aici au fost găsite mai multe matrițe cu ajutorul cărora, în urma cu sute de ani, ar fi fost falsificate bancnote.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰