Antena Meniu Search
x

Video Mocăniţa din Apuseni, una dintre cele mai inedite atracţii pentru turiştii care vor să descopere peisaje de basm

Starea de vacanţă ne ţine o vară întreagă. Iar Observator te pregăteşte în fiecare zi de concediu. Mocăniţa din Apuseni şi-a reluat cursele turistice şi ne duce pe un traseu cu locuri pitoreşti şi peisaje fascinante. Din locomotiva cu aburi, veche de peste o sută de ani, turiştii pot admira spectacolul naturii cu poieniţe, păduri, pajişti întinse şi satele tradiţionale ale moţilor care parcă sunt dintr-o altă lume. Şi cum viteza de deplasare este de doar 15 kilometri pe oră puteţi imortaliza în tihnă peisajele de poveste. O experienţă unică care vă va conecta mai mult cu natura şi măcar pentru moment vă va ajuta să vă relaxaţi şi să uitaţi de stresul cotidian.

de Redactia Observator

la 22.06.2021, 17:17

Vezi și

Nerăbdători şi plini de entuziasm, turiştii au aşteptat apariţia mocăniţei în Gara din Câmpeni. Odată ce a pornit din loc, trenul vechi de peste un secol i-a purtat pe turişti într-o călătorie de basm cu peisaje fermecătoare. Au străbătut un traseu de 12 kilometri cu poienițe pline de flori, păduri, pajişti de un verde ireal şi sate pitoreşti. Şi cum cum viteza nu depășește 15 kilometri pe oră, călătorii au avut timp să admire spectacolul naturii şi să facă fotografii. Pentru cei care s-au urcat pentru prima dată la bordul mocăniţei, experienţa a fost una de neuitat.

Una dintre cele mai inedite atracţii pentru turişti

''Este ceva ce nu pot să explic în cuvinte, este foarte frumos. Pur şi simplu mi s-a părut senzaţie. E mult mai intim, mult mai mic, eşti foarte aproape de verdeaţă".

''E o experienţă mai diferită faţă de celelate, este peisajul lângă tine. Este o experienţă unică. Şi merită, chiar merită să faci chestia asta.'' 

Pe acelaşi subiect

''Ca să fiu în contact cu natura. Am mai fost cu mocăniţa, dar niciodată cu astfel de mocaniţă deschisă. Am fost mult în natură, ne-a plăcut foarte mult. Fantastic.'' 

Pentru ca locomotiva fabricată în 1917, în Austria, să se urnească este nevoie de multă muncă. Efortul mecanicului este însă răsplătit de entuziasmul şi fascinaţia care se văd în ochii călătorilor. 

Fabian Miclos, mecanic: Locomotiva funcţionează pe bază de cărbuni, apă şi lemne. De dimineaţă la ora 5 facem foc în cazan, se fierbe apa care se transportă prin aburi, apoi prin stingerea aburilor la pistoane punem în funcţiune locomotiva.  

Zilnic sute de turişti vin special să se plimbe cu mocăniţa

Georg Hocevar, administrator: Ieri, la cele trei trenuri ce au circulat au fost peste 400 de oameni ce s-au plimbat cu Mocăniţa noastră. 

Mocănița funcționează doar pe perioada verii, în scop turistic. Acum însă mai bine de 80 de ani, trenul mergea de la Turda la Abrud și era principalul mijloc de transport din zonă. Un bilet cu Mocănița costă 35 de lei pentru adulţi şi 25 lei pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Mocăniţa din Apuseni, una dintre cele mai inedite atracţii pentru turiştii care vor să descopere peisaje de basm