Două balcoane ale unui bloc din Sectorul 6 pun sănătatea trecătorilor în pericol (Video)
Două balcoane dintr-un bloc, din Sectorul 6, au devenit, de cinci ani, pericol public pentru trecători. Sunt construite mult prea aproape de trotuar şi zilnic oamenii se rănesc. Cei care locuiesc în zonă au făcut sesizări la Poliţie, dar şi la Primărie. Răspunsul este acelaşi: construcţia are aviz.
De Andreea Milea la 23.09.2020, 21:55- Poliția și Primăria susțin că nu au ce să facă în acest caz.
- Trecătorii și cei din zonă dau vina pe dezvoltatorul imobiliar.
Astăzi, trecătorii au evitat cum au ştiut mai bine construcţia care le stă în cale: "Dacă nu aş fi suficient de atentă, m-aş putea răni foarte uşor în acest balcon".
O spun şi trecătorii: "Aici ar fi trebuit să fie trotuar, dar balconul ne încurcă mai ales că a fost construit la o înălţime faţă de sol de doar 150 de centimetri. Asta în condiţiile în care balcoanele din apropierea zonelor de trecere ar trebui să fie construite la o înălţime de cel puţin 210 centimetri".
Sunt norme special create pentru a exclude situaţiile în care oamenii sunt puşi în pericol.
Locuitorii din zonă spun că "sunt foarte mulţi care dau cu capul. Dacă vă uitaţi la balcon este şi lovit. Zilnic, în special copiii, că sunt mai neatenţi. Ne ferim ca să nu ne lovim nici noi, nici copiii. Nu mi se pare normal, dar dacă aşa s-a construit. Seara, când nu eşti atent, câteodată vii, te duci în zid. Mai ales dacă ai şi bagaje în mână".
Construcţia care sfidează bunul simţ a făcut ca o tânără care s-a lovit să cadă la pământ inconştientă. Cei care frecventează zona au sesizat autorităţile locale.
Cei de la Poliţie au răspuns că trotuarul şi parcarea din zonă sunt pe o proprietate privată, adică nu răspund de orice incident care are loc aici.
Primăria Sectorului 6 a oferit avizul de construcţie în anul 2014. Un an mai târziu, tot Primăria a realizat recepţia blocului.
Gheorghe Pătraşcu, arhitect: Nu pot să apară balcoane care să blocheze căi de trecere sau care să nu se încadreze într-o anumită înălţime care să nu permită trecerea.
Două astfel de balcoane crează probleme la acelaşi bloc. În unul dintre apartamentele de la parter îşi desfăşoară activitatea un notariat:
" - Sunt chestiile dezvoltatorului, că el l-a pus la această înălţime de pământ. Dacă îl dăm jos, luăm bătaie de la dezvoltator.
- De ce? I-aţi propus asta?
- Noi nu ne lovim cu capul. Nu avem de ce să-i propunem".
Potrivit legii, toate proiectele de infrastructură ar trebui analizate înainte de a fi date în exploatare.