Un bărbat din Mehedinţi creează artă din bucăţi de lemne aduse de apele Dunării la baraj
Lucrează cu simţ de răspundere la hidrocentrala Porţile de Fier, dar în timpul liber este un artist desăvârşit. Vorbim despre un bărbat din Mehedinţi, iar materia primă pe care o foloseşte este inedită: rădăcini de copaci aduse de apele Dunării la baraj, din cele mai îndepărtate colţuri ale Europei.
De Redactia Observator la 06.03.2019, 10:54- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Lucrează cu simţ de răspundere la hidrocentrala Porţile de Fier, dar în timpul liber este un artist desăvârşit. Vorbim despre un bărbat din Mehedinţi, iar materia primă pe care o foloseşte este inedită: rădăcini de copaci aduse de apele Dunării la baraj, din cele mai îndepărtate colţuri ale Europei. Lemnul prinde formă în mâinile sale şi devine operă de artă, apreciată în întreaga lume.
21 de ani de pasiune şi o colecţie impresionantă de rădăcini de copaci atent lucrate l-au transformat pe Mugurel Onofrei într-un artist neobişnuit. Bărbatul strânge resturile de lemn pe care le găseşte în apă, apoi le pune la uscat, le lăcuieşte şi le modelează. De-a lungul timpului, piese din colecţia sa au ajuns în toată lumea.
Reporter: Aveţi o întreagă colecţie sau aţi avut de-a lungul timpul. La cât se cifrează ea?
Mugurel Onofrei, artist: Peste 2500 de bucăţi. Sunt împrăştiate în toate părţile lumii. În New York, Los Angeles, Paris, Londra, peste tot.
Cea mai recentă expoziţie se numeşte Rădăcinile speranţei şi a fost realizată în scop caritabil. Banii adunaţi au avut fost donaţi Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu-Severin.
Mugurel Onofrei, artist: În urma acestor donaţii s-au cumpărat un cărucior, un pat mobil, o targă mobilă şi burdufuri de pernă pentru salon.
Iubitorii de frumos au încurajat iniţiativa artistului şi au cumpărat obiectele de artă.
Ioan Tătucu, reprezentant Castelul Artelor: Au fost foarte mulţi care au şi cumpărat exponatele odată ce au auzit din presă de dorinţa lui de a dona banii Spitalului Judeţean şi a fost bine, bine apreciată la nivelul cultural în oraşul nostru.
Mugurel Onofrei nu se opreşte însă aici. În micul atelier amenajat chiar în locuinţa sa, lucrează deja pentru următoarea expoziţie. Ştie că nu totul depinde numai de el, aşa că aşteaptă să strângă din Dunăre lemne cu forme cât mai interesante.