Britanicul Alan Dunn, celebru artist cofetar, îi învaţă pe români arta decorării deserturilor
Florile nu se mai folosesc doar în buchete, ci şi în farfurii, la realizarea deserturilor. Sunt la modă torturile supradimensionate, decorate cu flori şi frunze de sezon. Iar în materie de prăjituri, se poartă ingredientele neobişnuite, precum foiţa de aur şi oţetul balsamic.
De Redactia Observator la 23.10.2018, 21:58Florile nu se mai folosesc doar în buchete, ci şi în farfurii, la realizarea deserturilor. Sunt la modă torturile supradimensionate, decorate cu flori şi frunze de sezon. Iar în materie de prăjituri, se poartă ingredientele neobişnuite, precum foiţa de aur şi oţetul balsamic. În premieră, britanicul Alan Dunn, celebru artist cofetar, a ajuns la Bucureşti pentru a-i învăţa pe români cum să decoreze deserturile. Este supranumit Magicianul Florilor şi le pictează de mai bine de 20 de ani.
În mâinile lui Alan Dunn, zahărul prinde forme fascinante. Este maestru în decorarea prăjiturilor şi a semnat nu mai puţin 12 cărţi despre această artă.
Dragostea lui pentru cofetărie nu e întâmplătoare. A crescut printre deserturi, pentru că bunicul său era brutar. La 16 ani, Alan a abandonat şcoala, ca să-şi urmeze visul. A învăţat să modeleze zahărul cu o măiestrie care i-a adus faima mondială. După ce a predat cursuri în toată lumea, a venit să-i înveţe şi pe români cum se realizează florile comestibile.
Anul acesta, cascada de flori pe torturile supradimensionate este o tendinţă nelipsită atât la nunţi, cât şi la alte mari evenimente. Chiar şi în materie de dulciuri se poartă naturalul.
Alina Dulămescu, maestru cofetar: Am utilizat un blat de nucă , un pic înspre biscuit, în interiorul căruia am adăugat o cremă de zmeură , pe care noi o preparăm cu piureul de zmeură făcut de noi.
Torturile exclusiviste se decorează în culorile fiecărui anotimp şi cu fructe de sezon.
Rodica Bunea, maestru cofetar: Anul acesta se poartă fructele, prăjiturile în formă de fructe sau prăjiturile colorate.
Rămân la mare căutare mousse-urile. Odată cu ingredientele inedite, au crescut şi preţurile. O prăjitură cu foiţă de aur porneşte de la 30 de lei, iar un tort decorat cu flori naturale costă cel puţin 300 de lei.