Brunch la Moara Veche din Hosman cu mâncare tradițională ardelenească
La Sibiu, s-a mâncat româneşte, dar s-a vorbit în toate limbile. Simple şi delicioase, mâncărurile tradiţionale ardeleneşti i-au atras pe turiştii de peste tot! Oaspeţii au avut ocazia să guste din preparatele gătite după reţete vechi.
De Redactia Observator la 25.05.2019, 23:52- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Donald Trump a anunţat deja pe cine nu va include în noua administraţie. Val de proteste după realegerea lui în funcție
La Sibiu, s-a mâncat româneşte, dar s-a vorbit în toate limbile. Simple şi delicioase, mâncărurile tradiţionale ardeleneşti i-au atras pe turiştii de peste tot! Oaspeţii au avut ocazia să guste din preparatele gătite după reţete vechi, să facă drumeţii prin mijlocul naturii şi să cunoască tradiţiile şi obiceiurile oamenilor din satele autentice săseşti.
Moara Veche din Hosman, la 30 de kilometri de Sibiu, a fost punctul de întâlnire pentru cei 150 de turişti.
Pentru ei, gazdele s-au trezit cu noapte încap şi s-au pus pe gătit. Pentru străini, totul e nou. Împrejurimile, dar mai ales mâncarea tradiţională.
Desertul îl prepară întotdeauna doamna Luiza, vestită pentru prăjitura săsească henclesh , lungă de doi metri.
Cât timp desertul a stat la cuptor, oaspeţii au vizitat Moara Veche, apoi au luat la pas Valea Hârtibaciului.
După concert, turiştii au servit desertul într-un vagon al mocăniţei chiar pe linia îngustă care pe vremuri făcea legătura între Sibiu şi Agnita.
Brunch-ul, o modă importantă vest, are tot mai mulţi fani şi la noi. Este o combinaţie între breakfast - mic dejun şi luch - prânz.
Dar, adevăratul scop, este de fapt socializarea şi savurarea unor momente plăcute alături de familie şi prieteni.
Peste 150 de oameni au participat la brunch şi au promis că se vor mai întoarce la fiecare sfârşit de săptămână. Pentru festin au plătit 100 de lei de persoană.