Cadouri multe, nefericire garantată
Cercetătorii australieni îşi fac simţită prezenţa foarte rar, dar atunci când o fac, pun pe gânduri orice părinte! Oamenii de ştiinţă au descoperit că puştii acoperiţi de cadouri în copilărie devin nişte adulţi foarte nefericiţi
De Redactia Observator la 09.01.2015, 20:40Cercetătorii australieni îşi fac simţită prezenţa foarte rar, dar atunci când o fac, pun pe gânduri orice părinte! Oamenii de ştiinţă au descoperit că puştii acoperiţi de cadouri în copilărie devin nişte adulţi foarte nefericiţi
Asta nu înseamnă că nu mai trebuie să-i luaţi copilului jucării. Sau să-i împiedicaţi pe bunici să le dăruiască ceva, oricât de mic ar fi, ori de câte ori au chef. Însă nu e cazul să-i luaţi câte ceva toată ziua, bună ziua. În afara faptului că o să se plictisească rapid de fiecare jucărie şi vor pretinde una nouă, vor deveni foarte materialişti.
Părinţii ar face tot ce le stă în putinţă pentru a-şi vedea copiii fericiţi. Şi cum pentru cei mici nu există bucurie mai mare decât a primi cadouri, majoritatea părinţilor nu se gândesc de două ori înainte de a le cumpăra ceva. Unii evită, însă, să satisfacă toate mofturile celor mici.
Doar că fericirea menţinută prin nenumărate cadouri se poate transforma la maturitate în frustrare, mai ales dacă atunci când copiii ajunşi adulţi nu îşi vor mai permite orice îşi doresc. În acelaşi timp, cadourile materiale îi pot transforma în timp în persoane care pun banii mai presus de orice.
Mai mult, savanţii australieni sunt convinşi că acei copii cărora li se umple camera de jucării pot la maturitate să cadă în patima jocurilor de noroc. Iar ca şi cum asta nu ar fi de ajuns, specialiştii nu le prevăd nici relaţii de cuplu solide, mai ales într-o lume în care principalul motiv al divorţurilor sunt neînţelegerile legate de bani.
Unii părinţi sunt conştienţi de riscurile la care îşi pot expune copiii prin obiceiul de a le cumpăra tot ce îşi doresc, aşa că încearcă să menţină un echilibru între cerinţele celor mici şi ce le oferă.
Nu este cazul ca părinţii să trăiască cu senzaţia că puştii vor fi traumatizaţi dacă nu primesc ce-şi doresc. Adulţii ar rămâne surprinşi să vadă cât de înţelegători sunt cei mici atunci când li se explică situaţia.
Aşadar, o bună comunicare poate contribui la evitarea scenelor în magazine şi la construirea unui sistem de valori sănătos.