Calea ferată spre Aeroportul Otopeni ar putea fi gata înainte de Campionatul European
Șantierele din Capitală au rămas imune la noul tip de coronavirus. În timp ce multe afaceri s-au închis sau și-au suspendat activitatea, muncitorii au continuat sa lucreze. Lipsa traficului şi vremea bună au accelerat lucrările la mari proiecte de infrastructură. Din vară, vom putea ajunge cu trenul la Aeroportul Otopeni.
De Redactia Observator la 07.05.2020, 00:31- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
- Pandemia de coronavirus a grăbit lucrările pe șantier
- Oficialii sunt optimiști că linia ferată va fi gata la timp
Unul dintre marile proiecte de infrastructură are şanse să fie finalizat la timp. Calea ferată spre eroportul Otopeni va fi gata înainte de Campionatul European. Ce-i drept, şi cu ajutorul pandemiei care a amânat competiția şi a redus ciruculaţia.
Alex Vîlvoi, Asociația România Fără Gropi - Am avut aceste restricţii. Practic traficul a fost inexistent. Se putea construi. S-a lucrat, efectiv!
La sfârşitul verii, mai exact din 26 august, în gara Otopeni ar trebui sa ajungă primele trenuri.
Atunci când va fi gata, la Otopeni vor sosi trenuri din 30 în 30 de minute. Se vor putea îmbraca aproximativ 250 de pasageri care o sa ajungă la Gara de Nord din capitală în 20-25 de minute. În timpul campionatului european, însă, CFR o sa suplimenteze numărul de garnituri.
Starea de urgenţă a ajutat şi șantierele din Capitală să avanseze. harta S-a lucrat intens în zone precum Doamna Ghica, Nicolae Grigorescu, Fabrica de Glucoză, Pasajul Ciurel sau Bulvardul Ghencea.
Marius Coaje, consilierul primarului general - La toate aceste lucrari, muncitorii sunt pe teren. Lucram pentru a le finaliza intr-un termen cat mai scurt. Suntem in grafic cu aproape toatre lucrarile.
Cât despre Centura mult aşteptată a Bucureștiului, aici, abia au început lucrările între DN2 și Autostrada Soarelui. Însă şoseaua de mare viteză care va înconjura Capitala mai aştepată. Momentan se fac exproprieri.
Marian Barbier, director adjunct CNAIR - Estimez undeva în aproximativ 2 săptămâni să înceapă lucrările acolo. Vorbim de loturile 1, 2 și 3 de pe A0, inelul de centură la profil de autostrada.
Compania de Drumuri estimează ca autostrada care va înconjura Bucureștiul o să fie gata în 2024.