Antena LIVE

Pașii spre un bronz strălucitor și sănătos. Care sunt sfaturile specialiştilor (Video)

Doar expunerea normală la razele soarelui nu ne va aduce bronzul mult visat. De fapt, pentru arămiul pielii după care tânjim, pregătirile trebuie să înceapă cu câteva săptămâni înainte. Cum aşa?

De la 24.05.2019, 14:06

Doar expunerea normală la razele soarelui nu ne va aduce bronzul mult visat. De fapt, pentru arămiul pielii după care tânjim, pregătirile trebuie să înceapă cu câteva săptămâni înainte. Cum aşa?

Colega noastră, Nadina Zisu a întrebat iar specialiştii au răspuns. Iată ce reguli trebuie să respectăm şi de ce să ne ferim ca să nu ne alegem, pe lângă bronz, şi cu probleme ale pielii. 

Luiza Eacobescu, nutriţionist: Cu două-trei săptămâni înainte de expunerea la soare, eu recomand să consumăm suplimente de astaxantină. Este un antioxidant care, practic, ne creează un filtru intern împotriva ultraradiaţiilor. Aşadar, organele interne sunt protejate de efectele negative ale soarelui. Ulterior, dacă ne dorim să activăm melanina din piele, ar trebui să avem în dieta noastră zilnică alimente care sunt bogate în carotenoizi.  Aici mă refer la cartoful dulce, la morcovi, la caise, la roşii, papaya, mango.

Luiza Eacobescu, nutriţionist: Dacă ne dorim să avem o piele frumos bronzată, ar trebui să ţinem cont şi de hidratarea pielii. Aici vorbim de aportul alimentelor bogate în Omega3: uleiul de măsline, peştele gras, seminţele de chia, seminţele de in.

Să vedem ce ne spune dermatologul. Este expunerea la razele ulteaviolete recomandată pentru fiecare tip de piele?

Olga Simionescu, dermatolog: Dacă este foarte blondă, nu are melanină - nu are pigmentul protector, nu poate să stea la soare, pentru că se arde şi pentru că îi creşte riscul de a dezvolta un cancer cutanat. Dacă este pigmentată - vorbim despre 6 tipuri de piele, din care pigmentarea începe de la tipul 3 şi continuă până la 6, atunci ar putea să stea la soare. Fiindcă soarele creşte sinteza de vitamina D3, toată lumea tânjeşte după soare.

Olga Simionescu, dermatolog: Cremele care protejează împotriva radiaţiilor ultraviolete de tip A şi B, pentru că doar acestea intră la nivelul pielii, creme loţiuni, soluţii în general - agenţii ecran - aşa cum îi numim, sunt foarte buni pentru protecţie împotriva carcinoamelor. Dacă un om are sindromul nervilor displazici - are foarte multe aluniţe - din care unele arată urât, atunci, dacă pielea lui este foarte deshisă la culoare, trebuie să se teamă şi să nu stea deloc în băi de soare.

Aşadar, pe cât de deschisă la culoare ne este pielea, pe atât de mult trebuie să ne ferim de soare, oricât ne-am dori bronzul. În concluzie: 

Olga Simionescu, dermatolog: Cine este blond, nu are voie să stea la soare. Cine este descendent din familie cu cancer de piele, nu are voie să stea la soare. Cine este brunet, are voie să stea la soare. Toată lumea trebuie să evite prânzul.

Renunţăm aşadar la soare. Şi suntem tentaţi să apelăm la solar. Greşit.

Olga Simionescu, dermatolog: Sunt state întregi ale lumii care au interzis solarele, pentru că Organizaţia Mondială a Sănătăţii încă din anul 2009 a definit solarele ca agenţie carcino-genetici umani. Adică inductori de cancer. Se pare că la oamenii blonzi, solarul este complet periculos, nociv.

Iar dacă vrem să ascultăm sfaturile emdicului şi să evităm soalrul, mai există totuşi o variantă pentru obţienrea bronzului dorit: bronzarea organică, procedeu despre care colega noastră, Nadina Zissu a vorbit cu Monia, un tehnician în bronzare organică. 

Monia, un tehnician în bronzare organică: Este un extract din trestie de zahăr, este pe bază naturală, nu afectează cu absolut nimic corpul. Este un bronz uniform, plăcut, o culoare nu foarte roşcăţică, dă o culoare frumoasă pielii. Mai întâi de toate, o să rog clienta, înante de a ajunge la bronzare, să îşi facă un peeling acasă, după care să îşi ia hăinuţe cât mai lărguţe pe ea, pentru a putea face corect bronzarea organică. În primul rând când venim la bronzare nu trebuie să avem pe corp deodorant, cremă, parfum, fond de ten sau alte substanţe. Când ajungem aici, o să dăm cu un spray pentru stabilirea PH-ULUI.

Rezultatele sunt vizibile chiar la câteva minute după aplicarea spray-ului bronzant pe corp, iar culoarea se intensifică în decurs de 8 ore. Iar ca să menţinem bronzul, trebuie să evităm băile fierbinţi sau mersul la piscină. De asemenea, în primele două zile, este recomandat să nu purtăm haine foarte deschise la culoare. Iar medicii dau undă verde procedurii.

Olga Simionescu, dermatolog: Bronzarea poate fi făcută cu substanţe aplicate pe piele, în cadrul cărora bronzarea organică - singura agreată de către FDA este cea cu DHA, prin care, se pare că dacă e aplicată la nivelu pielii exclusiv, nu există formule nocive, trebuie totuşi evitate zonele sensibile: ochii, regiunea nazală. Şi, dacă nu este bine aplicată, bronzul nu este uniform. Însă, ar fi o procedură preferabilă, la fel ca şi cremele camuflante, care sunt din ce în ce mai de bună calitate astăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

social observator13 pasi bronz perfect
Întrebarea zilei
În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Las copilul cu rudele

Îl înscriu la grădiniţă

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Scapi de muște fără bătăi de cap, cu această soluție simplă. Oricine o...
Fanatik.ro
Publicat 08.05.2024
Orașul din România cu parc de 20 de milioane de euro. Va avea lac, debarcader...
Fanatik.ro
Publicat 08.05.2024
Războiul viitorului: U.S. Air Force își construiește o flotă de peste 1.000...
spotmedia.ro
Publicat 07.05.2024
Zodiile cu NOROC uriaș în vara anului 2024. Nimic nu va fi imposibil!
Gandul
Publicat 08.05.2024
Ziua în care Imperiul Austriac a anexat nord-vestul Moldovei, denumind zona...
Adevărul
Publicat 07.05.2024
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când...
A1
Publicat 08.05.2024
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se...
CaTine
Publicat 08.05.2024
Cine sunt Elian Miță și Marius Ghiță, cofetarii care fac furori pe TikTok cu...
spynews.ro
Publicat 08.05.2024
Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul...
GSP
Publicat 08.05.2024
Supermarketul care oferă un leu pe orice sticlă reciclată, în loc de 50 de...
Click.ro
Publicat 08.05.2024
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat...
Useit
Publicat 08.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redacţia.ro
Publicat 07.05.2024
Luxul din „palatul de 1 miliard de euro al lui Putin”, filmare cu camera...
libertatea.ro
Publicat 07.05.2024
Nicki Minaj a arătat uimitor la Met Gala 2024. Cântăreața a purtat o rochie...
ZU
Publicat 08.05.2024
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Hello taste
Publicat 08.05.2024
Pielea uscată la copiii mici: sfaturi pentru îngrijire
Deparinti
Publicat 08.05.2024
Ce fac autoritățile pentru a aduce tezaurul României acasă. Avocat:...
ziare.com
Publicat 07.05.2024
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste...
Happy
Publicat 08.05.2024
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Medicool
Publicat 08.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024